Privlačna serija v šestih nadaljevanjih

Pika Zrim 13.04.2021
epic drama

Serija, ki jo je napisala pisateljica in scenaristka, prejemnica nagrade BAFTA, Amanda Coe (Slepa ulica, Soba na vrhu, Geometrija življenja) in režirala Andrea Harkin (Pridi domov, Klika), bo premierno prikazana v sredo, 14. aprila, ob 21.00, in sicer izključno na kanalu Epic Drama. 

Privlačna serija v šestih nadaljevanjih nas navduši že z izjemno igralsko zasedbo, ki vključuje Sophie Cookson (Kingsman: Tajna služba, Gypsy, Rdeča Joan) v naslovni vlogi Christine Keeler, Jamesa Nortona (Mafija, Vojna in mir, Srečna dolina) v vlogi Stephena Warda, pa tudi Ellie Bamber (Nesrečniki, Hrestač in štiri kraljestva) ter Mandy Rice-Davies in Bena Milesa (The Krona, Zadnja trobenta) kot razočaranega ministra Johna Profuma in Emilio Fox (Silent Witness) kot njegovo ženo Valerie Profumo.Leta 1962 je hladna vojna s kubansko raketno krizo dosegla nove razsežnosti, britanska vlada pa je bila razdeljena zaradi vrste spolnih in vohunskih škandalov. Ko se je tedanji premier Harold Macmillan trudil, da bi vzpostavil red, so se pojavile govorice, da je imel poročeni obrambni minister John Profumo poleti leta 1961 isto ljubico kot nek ruski vohun. To bi lahko vodilo do ponižanja, ki si ga država ni mogla privoščiti.

Mlada manekenka Christine Keeler je prekinila razmerje z Johnom Profumom, ki ga je podpirala njegova bivša žena igralka Valerie Hobson, saj je bil potencialni kandidat za naslednjega premiera. Toda ko škandalozen ljubezenski trikotnik med Christine in dvema zahodnoindijskima moškima privede do dramatičnega streljanja, se Christine nenadoma znajde v središču pozornosti. Christine, ki dobi priložnost, da s svojo zgodbo v Veliki Britaniji šestdesetih let, ki so ji vladali moški, proda in dobro zasluži, se odloči deliti zgodbo s časopisi. Poleg zgodbe pa proda tudi skrivno ljubezensko pismo Johna Profuma. To sproži razvoj dogodkov, katerim sledijo poskusi prikrivanja in ogorčenja vse države, vodijo pa tudi k žrtvovanju človeka, ki je Christine predstavil Johnu Profumu: Njenemu zaupniku Stephenu Wardu. 

Serija Sojenje Christine Keeler, ki je postavljena v fascinantno dobo družbenih sprememb, razvoja politike spolov in rasne politike in bo premierno prikazana 14. aprila ob 21.00 le na kanalu Epic Drama. Serija se skozi življenja ključnih likov poglobi v svetovno znani britanski škandal ter v prebliskih prikaže razvpito afero. 

 www.epicdrama.si 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča