Filmska animirana pustolovščina: Prinčevo potovanje

Pika Zrim 21.04.2021
prinčevo potovanje

V tednu Dneva Zemlje, ki ga praznujemo 22.4., prihaja na domače ekrane čudovit animiran celovečerec Prinčevo potovanje, primeren za vse generacije, ki spregovori o pomembnosti sobivanja med vsemi bitji na tem planetu in varovanja našega planeta. 

Filmska animirana pustolovščina nagrajenih režiserjev Jeana-Françoisa Laguionieja in Xavierja Picarda z bogato vizualno podobo fantazijskih svetov in s premišljeno zgodbo opozarja na aktualne problematike današnjega sveta. 

Stari laanški princ Laurent omaga na obali oddaljene dežele, kjer ga najde dvanajstletni Tom. Zatočišče dobi v zapuščenem muzeju, kjer Tom prebiva s staršema in njuno pomočnico. Oče in mama sta predana znanstvenika. Pred leti so ju izločili iz akademskih krogov, ker sta trdila, da poleg njihove obstajajo tudi druge civilizacije razvitih opic, česar pa nihče ne verjame. 

V mestu Niouton namreč velja, da je njihova skupnost najbolj napredna na svetu in zato vzvišena nad vsemi vrstami. Ko princ okreva, se izkaže, da ni neuki divjak, ampak razgledan in izobražen mož. Čeprav govori drugačen jezik, se zdi, da ju s Tomom povezuje globoka vez. Žene ju želja po odkrivanju sveta, ki je poln novih izumov in spoznanj, živ, pisan in prepleten v soodvisnosti. Prijateljstvo med dečkom in starcem pa ne bo spremenilo le njiju.Slovenski naslov: Prinčevo potovanje

Izvirni naslov: Le Voyage du prince

Države in leto produkcije: Francija, Luksemburg, 2019

Jezik: francoščina s slovenskimi podnapisi

Tehnični podatki: barvni, DCP, 77 minut

Priporočena starost za ogled filma: 9+

kinodvor.org


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča