Prihaja nova sezona serije Deklina zgodba

Klavdija Rupar 07.04.2021
deklina zgodba

Še toliko bolj se razveselimo novih delov ali sezon serij, ki jih že nekaj časa nestrpno pričakujemo pa so bile premaknjene zaradi pandemije.

Na male zaslone se tako 28. aprila vrača nova sezona serije Deklina zgodba. Serija bo predvajana na platoformi Hulu - najprej tri epizode naenkrat, nato pa bodo sledile tedenske epizode, vsega skupaj deset epizod. Nova sezona bi se morala začeti že jeseni 2020, a so marca lansko leto ustavili produkcijo zaradi pandemije. A jim je vseeno uspelo posneti nadaljevanje, ki ga gledalci že nestrpno pričakujejo. Serija, ki je postavljena v distopično prihodnost (nerealna družba, ki je pravo nasprotje vsega, kar poznamo), v kateri so ženske podvrežne biti priležnice funadementalistični diktaturi. 

In kaj lahko pričakujemo v četrti sezoni?

Protagonistka June (Elizabeth Moss) je ob koncu tretje sezone osvobodila kar nekaj žensk in otrok, a ob begu pridobila strelno rano. A to je šele začetek. June je na begu, z njo pa več žensk, ki so pobegnile in za katere se čuti odgovorna. Poleg tega krvavi zaradi strelne rane. 

V četrti sezoni bo tako končno občutila občutek svobode, mi pa ji bomo lahko pri tem sledili. June je predstavljena kot močna in uporniška vodja, ki je pripravljena narediti marsikaj, a s tem pa prinese nepričakovane in nevarne izzive. A njena želja, da bi pridobila pravico zase in za druge ženske in maščevanje, jo tako privlačita, da s tem počasi uničuje tudi svoja najpomembnejša razmerja.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča