Knjige, ki bodo v letu 2021 spremenjene v TV serije ali filme

Klavdija Rupar 24.03.2021
film

Prav tako smo končno imeli čas, da smo prebrali vse knjige na nočni omarici ali vse, ki so nas čakale na bralniku. Kaj raje delate? Berete ali gledate filme? Meni osebno so knjige bolj všeč od filmskih adaptacij, vseeno pa je zanimivo videti, kako bo filmska verzija prikazala junake, ki jih spremljamo skozi branje. 

Danes vam tako predstavljamo nekaj knjig, ki bodo letos spremenjene v TV nanizanke ali filme.

Firefly Lane, Kristin Hannah
Serija, ki se že od februarja dalje predvaja na Netlfixu, je posneta po knjižni predlogi. Govori o prijateljicah Tully in Kate, ki sta nerazdružljivi že vse od svojega 14. leta. Tully popularna, vedno v središču pozornosti in Kate, umirjena, prijazna in vedno v ozadju, sta neločljiv tandem, ki sta skozi svoje skoraj tridesetletno prijateljstvo doživeli že marsikaj. A kaj, ko lahko le ena napaka poskrbi, da je tudi takšnega prijateljstva enkrat konec. Datum predvajanja: 1. februar 2021.

Foto: amazon.com

Behind Her Eyes, Sarah Pinborough
Psihološki triler, ki ga je Netflix spremenil v šestdelno mini serijo. Govori o samohranilki Louise, ki jo v svojo mrežo potegne nekoliko skrivnosten par. A predlagamo, da si sploh ne pogledate niti trailerija, ki bo preveč razkril, ampak si raje preberite knjigo in potem pogledate še serijo. Datum predvajanja: 17. februar 2021.

Foto: amazon.com

French Exit, Patrick DeWitt
Zabavna komedija o vdovi, ki se sinom odpravi v Pariz in se odloči, da si bo privoščila bogato življenje in zapravila svojo dediščino. Tudi scenarij za istoimenski film je napisal avtor knjige. Datum predvajanja: 12. februar 2021.

Foto: amazon.com

The Nightingale, Kristin Hannah
The Nightingale je že druga knjiga iste avtorice, ki bo spremenjena v film. Zgodba govori o dveh sestrah v času nemške okupacije Francije med drugo svetovno vojno. Vsi navdušenci nad zgodovinsko fikcijo bi morali prebrati to knjigo še preden ven pride film. V filmu igrata dejanski sestri Elle in Dakota Fanning. Datum predvajanja: 22. december 2021.

Foto: amazon.com

The Stars at Noon, Denis Johnson
Novela Denisa Johnsona sledi ameriški ženski med revolucijo Nikaragve leta 1984, ki razvije razmerje z ekscentričnim angleškim poslovnežem in želi pobegniti na deželo. V filmu glavno vlogo igra znani igralec Robert Pattinson.

Foto: amazon.com

Conversations with Friends, Sally Rooney
Sally Rooney, ki je najbolj poznana po knjigi Normal People, po kateri je bila posneta tudi serija predvajana na Hulu, je avtorica knjige iga z naslovom Conversations With Friends spremenjena v serijo. Bobbi in Frances sta bivši partnerki, sedaj pa najboljši prijateljici, ki se zapleteta s poročenim parom, s katerim se spustita v nenavadno razmerje.

Foto: amazon.com

The Viscount Who Loved Me: Bridgerton, Julia Quinn
Če se je prva knjiga, po kateri je bila posneta serija Bridgerton in se je trenutno ena najbolj gledanih serij na Netflixu vrtela okoli Daphne Bridgerton in vojvode Hastingsa, bo druga v ospredje postavila njenega najstarejšega brata Anthnoyja, ki bo iskal svojo pravo ljubezen.

Foto: amazon.com

Vir: oprahmag.com

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča