Deset let Kinodvora in več kot milijon obiskovalcev

Tina Lagler 06.02.2018
Kinodvor

Za mestni kino Kinodvor je letošnje leto 2018 prav posebno, saj obeležujejo 10. obletnico delovanja, ki jo za piko na i razveseljuje tudi novica, da so v desetih letih na več kot 2200 celovečernih filmskih programih na 17.600 projekcijah gostili več kot milijon obiskovalcev. V Kinodvoru, ki ga je Mesta občina Ljubljana leta 2008 ustanovila za prikazovanje kakovostnega filma in filmsko vzgojo mladih občinstev, bodo desetletnico delovanja skozi vse leto 2018 počastil s posebnimi programi.

Tako si bomo v marcu v okviru Festivala dokumentarnega filma ogledali fotografsko razstavo o desetletju dokumentarcev v Kinodvoru. Po uspešnih in učinkovitih strokovnih srečanjih v Letu kina, ko so na Kolodvorski praznovali 90. let kina, bodo aprila v Kinodvoru soorganizatorji 2. mednarodne konference o filmski vzgoji. Letnemu kinu na Kongresnem trgu bodo letos dodali še en, četrti večer, še posebej prazničen pa bo prvi teden v oktobru, ko bo minilo natanko 10 let od odprtja mestnega kina. Takrat se bomo skupaj spomnili, da je bil osrednji mestni kino zasnovan za širjenje filmske kulture med čim bolj raznolikimi občinstvi, kar ostaja njegovo poslanstvo in vrednota tudi v prihodnje.

PREBERITE ŠE: Kavarna po navdihu Wesa Andersona

Več o dogajanju seveda lahko spremljamo na Kinodvorovi spletni strani, če pa se nam nocoj zalušta po dobrem filmu - ob 20.30 bo predpremiero doživela z oskarjem nominirana drama Trije plakati pred mestom (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri).

Foto: Nada Žgank

Izbor urednika