Obraz Ljubljane - razstava, ki odseva obraz naše prestolnice

Tina Lagler
Obraz Ljubljane

Fotografinja Vesna Videnovič s svojo fotografsko razstavo Obraz Ljubljane dokazuje da se Ljubljana kljub svoji majhnosti ponaša z izjemno arhitekturo. V izložbi Urbanističnega inštituta Republike Slovenija bo namreč do konca marca na ogled postavila 20 fotografij ljubljanskih stavb, med katerimi so tudi bolj prepoznavne – WTC, NUK, Arena Stožice, Metalka, Slovenijales, poslovno stanovanjski objekt R5, novi hotel InterContinental, kompleks Trnovska vrata in Center starejših Trnovo.

Vesna pravi, da nam pogled na vse fotografije da vpogled v raznovrstnost oblik in motivov, vsaka stavba zase pa je svojevrstna in posledično neponovljiva: "Posebnost izbranih fotografij je v drugačni perspektivi; večinoma so zajeti samo deli stavb, ki pa so nadalje nekateri obrnjeni v levo ali desno (tudi na glavo), tako da jih vidimo z nepričakovanega, nevsakdanjega zornega kota."

Vesna Videnovič sicer živi in ustvarja v Trnovem, zato ni nič nenavadnega da dobršen del fotografij prikazuje arhitekturo ravno tega predela Ljubljane. V serijo je tako zajela že omenjena Trnovska vrata in Center starejših Trnovo, poleg teh dveh pa sta na fotografijah tudi Močerad (črno-rumena stavba) in Osnovna šola Trnovo.
wisible.si

Obraz Ljubljane Obraz Ljubljane Obraz Ljubljane

Sorodne vsebine

preberi sorodne članke

Foto: Urbano Dejanje

Urbano Dejanje 2018

Letošnja različica festivala Urbano Dejanje, ki že tri leta uspešno povezuje raznolikost urbanih kultur, se med 21. in 25.... Več

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča