Futuristična hiša britanskega podeželja

Gabrijela Vrbnjak 11.09.2020
dwell2

Gre za nizkoenergijski dom, ki se zgleduje po tradicionalnih hišah v Kentu. S svojimi okroglimi stolpi in stožčastimi strehami ta podeželski dom za štiričlansko družino v Kentu spominja na lokalne hiše iz 18. stoletja - stavbe, ki so jih nekoč uporabljali za sušenje hmelja pri pripravi piva.

Čeprav je dom po obliki podoben in izdelan z lokalnimi obrtmi, Bumpers Oast odstopa od tradicionalnih struktur z uporabo nove palete materialov in novimi konstrukcijskimi metodami, vključno s predelavo, ki so domu pomagale doseči pasivne hišne standarde.

Arhitekti ACME z oblikovanjem hiše Bumpers Oast zavzemajo radikalno drugačen pristop k družinski podeželski hiši. Dom za družino z dvema majhnima otrokoma posnema hiše, ki so bile namenjene sušenju hmelja med postopkom varjenja piva. Dom sestavljajo štirje stolpi, od katerih ima vsak nalašč pretirano visoke strope v obliki stožca. Vsak stolp pa ima strešno okno, ki prinaša dnevno svetlobo.

Naročnik je bil zelo odprt za premikanje meja oblikovanja inovativne hiše s poudarkom na uporabi lokalnih znanj in tradicionalnih stavb v Kentu. Arhitekti so razvili preproste in čiste geometrijske detajle. Stene in streho hiše prekriva več kot 41.000 ploščic. Cilj uporabe barv v projektu je bil biti čim bolj usklajen z lokalnim okoljem. Fasada doma je prekrita s ploščicami v stilu Kenta, ki so bile lokalno izdelane s tradicionalnimi obrtniškimi spretnostmi v šestih odtenkih - od temno rdeče na dnu do svetlo sive na vrhu.

Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča