Dan Zemlje - kako začeti živeti na bolj trajnosten način?

Helena Peterlin 22.04.2022
jysktrajnostni-izdelki-2

Kopalnica je eden izmed najlažjih začetkov, saj običajno zlahka preidemo na nove izdelke, kot so zobne paste, šamponi in čistilne blazinice, kar pomeni, da so lahko spremembe zelo hitro vidne. Najpomembnejša stvar, ki jo moramo upoštevati, ko želimo biti bolj trajnostni je, da najprej uporabimo tisto, kar imamo. S postopnim prehodom boste lažje vstopili v nov vsakdan.


Izdelki, ki nam pomagajo vzdrževati trajnostni življenjski slog
Lončki za ščetke in dozirniki mila iz recikliranega stekla ali plastike so odličen začetek. Še posebej, če zamenjamo obstoječe ščetke z lesenimi ščetkami iz bambusa

Pralne blazinice so trajnostna alternativa blazinicam za enkratno uporabo, s katerimi lahko zmanjšamo kopičenje nepotrebnih odpadkov. Sprva se zdijo nekoliko dražja naložba, saj je cena nekoliko višja kot pri tistih za enkratno uporabo. Če upoštevamo njihovo večkratno uporabo v daljšem časovnem obdobju, poleg tega, da ustvarimo manj smeti, z njimi tudi prihranimo.


Blazine iz mešanice bambusa in bombaža so pakirane po 10 kosov in so pralne na 60 stopinj Celzija in primerne za sušenje v sušilnem stroju.

Če potrebujemo več prostora za shranjevanje, lahko na stene enostavno obesimo viseče pletene košare iz lesa s FSC certifikatom (FSC® N001715). Uporabljamo jih lahko za shranjevanje kozmetike ali brisač, kot so bombažne brisače, pobarvane s prejo, narejene iz 30 % recikliranega bombaža, in shranimo toaletni papir v košari za toaletni papir iz morske trave.


Ne glede na to, ali živite v stanovanju, hiši ali imate ločeno kopalnico za goste, ima JYSK v svoji zbirki bolj trajnostne izdelke, s katerimi lahko začnete spreminjati svoj dom.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča