Fotografiranje prazničnih lučk

Klavdija Rupar 22.12.2019
Fotografiranje prazničnih lučk

V božičnem času so mesta in naši domovi osvetljeni na prav poseben način. Sprehodi po razsvetljenih ulicah in trgih ter druženje s prijatelji so kot pravljična kulisa, idealna za fotografiranje. V dobi mobilne tehnologije, ko postajajo pametni telefoni praktično vrhunski fotoaparati, smo pripravili nekaj nasvetov kako te trenutke posneti na najboljši način. 

Kompozicija

Ključ do čudovitih fotografij je potrpežljivost in prava kompozicija. Lahko stojimo pred čudovito sceno, a če kompozicija ni prava, se bodo izgubili detajli. Oglejmo si okolico, poiščimo linije in jim sledimo. Sledimo lahko tudi krivuljam, ki bodo celotno fotografijo naredile bolj dinamično. Uporabimo možnosti širokokotnega objektiva ali zooma. 

Gneča je priporočljiva

Med božičnim časom so prestolnice polne ljudi. A to je za fotografijo odlično, saj boste gledalcu s tem dodali občutek perspektive. Ljudi zameglimo v ozadju in v ospredje postavimo čudovito okrašene ulice.

Podvojimo sceno

Uporabimo odsev in s tem podvojimo subjekte na fotografiji, s čimer jim dodamo teksturo in jih simetrično uravnotežimo. Najboljši pripomoček za odsev je voda, zato lahko uporabimo jezero, reko ali celo luže.

Slikajmo od zgoraj

Postavimo se na teraso ali balkon in posnemimo fotografije od zgoraj. Fotografiranje od zgoraj s širokim objektivom bo ujelo detajle pisanih kotičkov in lesenih hišic na božičnem sejmu.

Čas fotografiranja in svetloba

Fotografirati čudovito pokrajino v sončnem dnevu ni težko. Če pa bi radi ovekovečili zvezdnato noč ali očarljivo osvetljeno božično vzdušje – takrat vse skupaj postane veliko težje. Za dober večerni ali jutranji posnetek je poleg vremena pomembno, da počakamo trenutek  ko sonce vzhaja ali zahaja. Še posebno v tem zimskem času nam večerna rdeča zarja in modrina neba ponudi najboljše pogoje za fotografiranje. 

Zahvaljujoč najnovejši seriji Huawei P lahko posnamete neverjetne fotografije tudi v temnih prostorih ali z minimalnimi svetlobnimi viri, kar omogoča najnovejša tehnologija Huawei Leica Quad Camera System. Strokovnjaki so, na primer, preverili, ali bi Huawei lahko fotografiral v temni sobi brez oken in luči. Izkazalo se je, da lahko. P30 Pro fotografira v zelo dobri kakovosti tudi tam, kjer običajni pametni telefoni ''vidijo'' le črn madež.

Fotografije in videoposnetki, posneti s P30 in P30 Pro, so obogateni s predhodno nedosegljivimi podrobnostmi, svetlostjo, čistostjo in jasnostjo. 

Fotografirano s Huawei P30 Pro, več na consumer.huawei.com

Fotogalerija

Fotografiranje prazničnih lučk Fotografiranje prazničnih lučk Fotografiranje prazničnih lučk Fotografiranje prazničnih lučk Fotografiranje prazničnih lučk Fotografiranje prazničnih lučk a a

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika