Prenovljen megamarket in Restavracija INTERSPAR Vič

CITYLIFE 22.08.2018
Interspar VIč

Prenova je potekala z mislijo na varovanje okolja, zato so uvedli številne energetsko varčne izboljšave. Popolnoma novo podobo je dobila tudi Restavracija INTERSPAR, ki svojim gostom nudi še pestrejši izbor jedi.

INTERSPAR na Viču po novem združuje številne tematsko urejene oddelke in ga po prenovi lahko štejemo med najmodernejše megamarkete v Sloveniji. Središče trgovine predstavljata tržnica, ki ponuja pestro izbiro sezonskega sadja in zelenjave, ter otok delikates, kjer bodo našli kaj zase vsi ljubitelji raznovrstnih salam, sirov ter različnih mesnih in mediteranskih specialitet. Poleg se nahaja Pekarna Spar, ki ponuja več kot 80 vrst svežih pekovskih izdelkov, ki jih sproti pečejo tudi v trgovini. Novost so samopostrežni regali s pestro ponudbo več kot 40 vrst pekovskega peciva in sladic, kjer si kupci lahko izdelke samostojno naberejo in jih stehtajo. Mesnica ponuja široko izbiro svežega mesa domačih dobaviteljev, kupci pa lahko posežejo tudi po izbranih specialitetah s celega sveta, po kosih zorjenega mesa ter mesnih izdelkih lastne priprave. Poleg nje se nahaja razširjena ribarnica s široko paleto sladkovodnih in morskih rib, školjk ter zamrznjenih rib, morskih sadežev in mehkužcev. Ob izhodu vas čakajo ohlajene pijače ter bogato založen oddelek SPAR To Go s pestro izbiro v trgovini sveže pripravljenih solat, sendvičev in sladic, ki jih kupci lahko preprosto vzamejo s seboj.

V celoti so obnovili tudi Restavracijo INTERSPAR. Ta po novem nudi prostor 166 gostom, poleg pa bo v mirnem kotičku kavarne lahko uživalo 37 gostov. Na jedilnem meniju prenovljene restavracije so poleg stalne ponudbe jedi tudi sveže mesne in morske specialitete z žara, ponudbo pa dopolnjuje široka izbira sadnih in zelenjavnih solat v solatnem baru. Vsi, ki si bodo želeli kosilo odnesti s seboj, se bodo lahko razveselili ponudbe pic velikank in različnih jedi ter pečenega mesa iz ponudbe SPAR To Go, ki jih bodo lahko naročili in vzeli s seboj že ob vhodu v restavracijo.

V podjetju SPAR Slovenija dajejo velik pomen trajnostnemu ravnanju in energetski gradnji svojih trgovin. Tako tudi megamarket INTERSPAR Vič, kot že predhodno obnovljeni Citypark, vključuje veliko okolju prijaznih izboljšav. Trgovino in restavracijo po novem osvetljuje energetsko varčna LED-razsvetljava, hladilniki in zamrzovalniki v trgovini pa so zaprti in tako trošijo manj energije. Za peko svežih pekovskih izdelkov Pekarne Spar v trgovini uporabljajo peč na lesne pelete. Ta ponuja bistvene prednosti pred fosilnimi gorivi, saj so peleti obnovljiv, energijsko učinkovit in okolju prijazen vir energije. Za gretje in hlajenje celotne trgovine so vgradili učinkovit sistem »System Transkritisch CO2«. Gre za hladilno tehniko, ki uporablja plin CO2. Z odpadno toploto hladilne tehnike bo trgovina pozimi ogrevana in poleti hlajena. Z uporabo tega sistema je trgovina okolju prijazna, saj za svoje delovanje ne uporablja klasičnih energentov.

Fotogalerija

. . . . . . . . . . . . .

Izbor urednika