konceptna trgovina

Zakaj je vredno potovati: Trgovine s konceptom po svetu

Valentina Jarc 08.05.2024

Prek našega nabora najlepših trgovin s konceptom z vsega sveta vstopite čez prag najbolj instagramabilnih prodajaln, ki ne navdušujejo samo z lično razporejenimi dizajnerskimi produkti, ampak tudi s samo nakupovalno izkušnjo. Ko vstopimo v takšno trgovino, zadovoljimo vse čute. V njih diši, poželjivo lepe so, predmeti vedno takšni, da se jih hočeš dotakniti. Nakupovanje spremlja nežna glasba, v posebnem kotičku ali celo restavraciji pa lahko spiješ najboljšo kavico v življenju. Se samo nam zdi, ali smo se znašli v nakupovalnem raju?

The Apartment, Copenhagen

Potrkajte na velika, obokana lesena vrata na robu enega od številnih kopenhagenskih kanalov, zavijte skozi cvetlično dišeče dvorišče in se povzpnite po tankem zavitem stopnišču. Ob vstopu v trgovino v stanovanju se boste počutili, kot da ste prišli domov.

Overgaden Neden Vandet 33, 1414 Kopenhagen, Danska

screenshot 2024 05 08 at 14.37.23Filling Station Motel (FSM), Udine

V severovzhodnem italijanskem mestu Videm so odprli "garažno konceptualno trgovino", ki jo je zasnoval in oblikoval oblikovalski studio Visual Display. Blagovna znamka črpa navdih iz prvotnih motelov "Agip", ki so bili zgrajeni po vsej Italiji v petdesetih letih prejšnjega stoletja.

Viale del Ledra 40, 33100, Videm

store x berlin germany Store X, Berlin, Nemčija

Trgovina Store X se je od svoje otvoritve v Berlinu leta 2014 razvila v trgovino s konceptom, ki oblikuje življenjski slog Berlinčanov. Zdaj je Store X odprl Studios, ki bo dom kulturnega programa, ki prikazuje dela sodobnih umetnikov, glasbenikov in oblikovalcev, s poudarkom na tistih, ki so zavezani inovacijam. Novi razstavni prostor je debitiral z evropsko premiero Fly Paper, zasanjanega filma priznanega ameriškega filmskega ustvarjalca (in sodelavca Beyoncé) Kahlila Josepha.

Torstraße 1, 10119 Berlin, Nemčija

bonds hackney londonBonds Hackney, London

Nekdanja mizarska delavnica v vzhodnem Londonu je bila spremenjena v butik z rustikalnim konceptom, ki se lepo izogiba vse preveč običajnemu slogu "shabby chica". Trgovina je sprva nastala zaradi visokega povpraševanja po svečah Earl of East London. Danes se trgovina in sosednji studio uporabljata za vse, od delavnic za izdelavo sveč do tečajev risanja. 

5A Gransden Avenue, London E8 3QA

gentle monster los angelesGentle Monster, Los Angeles

Znamka kultnih korejskih očal Gentle Monster je lani v Los Angelesu odprla svojo drugo vodilno trgovino v ZDA. Prostorna trgovina "obiskovalce vabi na potovanje skozi različne faze žetve" s premikajočimi se instalacijami, nadrealističnimi skulpturami (na sliki) in ročno izdelanimi predmeti. Očala so razstavljena na marmornih in kovinskih policah, ki spominjajo na rezila traktorjev.

Gentle Monster, 816 S Broadway, Los Angeles CA 90014

casa cavia buenos airesCasa Cavia, Buenos Aires

Odkar se je konceptna trgovina leta 2014 odprla v zeleni soseski Buenos Airesa, je s svojim prečudovitim interierjem, v katerem so restavracija, založba, knjigarna, cvetličarna in parfumerija, pritegnila lepo število obiskovalcev. 

Casa Cavia 2985, Palermo Chico, Buenos Aires

Izbor urednika