Zabavne virtualne ture, s katerimi si bomo svet lahko ogledali kar od doma

Klavdija Rupar 04.06.2020
firence

V zadnjih dneh se veliko govori o tem, ali bomo čez poletje že potovali v tujino, ali pa bomo letošnje leto raje ostali doma. Seveda je to odločitev vsakega posameznika, vsekakor pa so odsvetovani mednarodni poleti ali obiski držav, ki imajo visoko stopnjo okuženosti. Če se torej letos odločite ostati doma, pa lahko vseeno nekatere kraje obiščete kar virtualno.

Italija

GetYourGuide je postavil platformo The World at Home, ki nam omogoča, da sledimo virtualnemu vodiču po svoji izbiri in si tako lahko ogledamo znamenitosti Italije. Ogledamo si lahko tako Vatikanske muzeje ali pa se celo udeležimo kuharskega tečaja v Firencah.


Fifth Avenue

Ste imeli namen letošnjo pomlad obiskati New York? Bi se želeli v tem trenutku sprehajati po Peti Aveniji? Sedaj lahko Veliko jabolko in njegovo najbolj slavno ulico obiščemo kar od doma, za kar je poskrbela New York's Fifth Avenue Association.

Foto: Pixabay

The Neon Museum

Se želite počutiti naelektreno in živo? Tim Burton bo poskrbel, da zares odpremo svoje misli, našo dnevno sobo pa bo spremenil v pravi šov svetlobe, medtem ko nas bo vodil po enem najbolj nenavadnih muzejev na svetu - The Neon Museum v Las Vegasu.

Foto: Pexels

Volunteer Park Conservatory

Raziskave so že večkrat dokazale, da rastline zmanjšujejo raven stresa. Zakaj si jih ne bi kar v živo ogledovali preko spleta? Volunteer Park Conservatory v Seattlu omogoča ravno to. Usedimo se poleg slapa ali pa se sprehodimo skozi Palm House.

Broadway

Ste si od nekdaj želeli ogledati predstavo na Brodwayu? Lahko si jo že takoj danes, saj  BrodwayHD omejen čas omogoča ogled muzikalov kot so Kinky Boots, Mačke, Kralj in jaz ter Moje pesmi, moje sanje.

 

Foto: Pexels

Nacionalni parki

Zakaj se ne bi sprehodili po enem izmed večjih nacionalnih parkov? Google Arts and Culture so se povezali s petimi nacionalnimi parki v ZDA, kar pomeni, da si lahko sedaj dih jemajoče kreacije narave ogledamo kar doma iz svojega kavča.

Kitajski zid

Si od nekdaj želite videti Kitajski zid? Zagotovo gre za eno najbolj impresivnih struktur in sedaj lahko prehodimo kar celega brez da sploh obujemo superge.

pexels-photo


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika