Top 5 destinacij za leto 2023 po izboru Tripadvisorja

Klavdija Rupar 29.01.2023
angkor-watsiemreapkambodza-unsplash

Po novem letu se hitro pojavi vprašanje, kje bomo preživeli svoj letni dopust. Sama sem sicer bolj navdušena nad več krajšimi potovanji tekom celega leta, verjamem pa da marsikdo kar nekaj mesecev daje prihranke na stran, zato da lahko odpotuje na drug konec sveta. 

Da vam malenkost olajšamo izbiro, kam se odpraviti letos, vam spodaj predstavljamo top 5 destinacij, ki jih je Tripadvisor proglasil za top destinacije leta 2023.

1. Kuba

Kuba je otok, ki ponuja raznolike in čudovite možnosti za spoznavanje lokalne kulture, Havana pa je znana po svoji arhitekturi in drugačni kulturi. Za ogled bolj španske kulture skočite do manjšega mesta Trinidad, ki je tudi pod UNESCO-vo zaščito. Gre za odlično bazo, s katere lahko obiščete Dolino Sugar Mills, del države, ki je včasih služila kot center sladkorne kubanske industrije.

2. Hoi An, Vietnam

Mesto, ki leži na centralni vietnamski obali predstavlja dobro ohranjen primer ene izmed pomembnih poslovnih con med 15. in 19. stoletjem v Jugovzhodni Afriki. Gre za del, ki ga pogosto obiščejo popotniki in je vedno bolj priljubljen tudi med ostalimi turisti. Vsak 14. dan lunarnega meseca, v mestu elektriko zamenjajo za pisane lanterne. Med bolj znane znamenitosti spadajo Japanese Covered Bridge in Quan Cong Temple.

3. Mavricij, Afrika

Mavricij je najdražji del Afrike, saj gre za tropski raj, kjer lahko počnete nešteto različnih aktivnosti. Port Luis je glavno mesto tega otoka, večina turistov pa se raje odpravi do letovišč kot so Mont Choisy, umirjen Trou-aux-Biches in bolj divji Flic en Flac, ki je še posebej priljubljen med potapljači. Če si želite preizkusiti ribarjenje v globokem morju pa je za vas najbolj primeren del Rivere Noire.

4. Siem Reap, Kambodža

Ko se jutranja svetloba prelije čez templje in ruševine Angkor Wata sončni vzhod v Siem Reap postane prav posebno doživetje. Kompleks in kraljevo mesto iz 12. stoletja Angor Thom sta glavna razlog za obisk Siem Reap. Naučite se nekaj novega o zgodovini kamboške kulture in nekaj novega o baratanju na nočnem marketu Angkor, kjer najdete polno dobre hrane, barov in raj za vse, ki radi nakupujejo. 

5. Chiang Mai, Tajska

Najbolj znani del tega tajskega mesta je zagotovo raziskovanje znanega nočnega Bazaarja. A primerni za ogled so še National Musem in Botanic Garden, kjer se lahko spoznate z lokalno kulturo in se naužijete vonjav lokalnih tajskih orhidej. V mestnem jedru si oglejte več kot 30 templjev, če radi hodite pa se povzpnite na 300 stopnic dolgo pot do Wat Phrathat Doi Suthep - budistični tempelj na hribu.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika