Kako letos ostati varni, če bivate v hotelu?

Klavdija Rupar 31.07.2020
travel

Letošnje leto je zares posebno v več vidikih, zagotovo pa je še posebej zanimivo, ko pride do potovanj. Ta so sicer malenkost bolj komplicirana in drugačna, kot leta prej, a vseeno se imate lahko super, če le upoštevate nekatere varnostne predpise. Če boste torej letošnje počitnice preživeli v hotelu, si preberite nekaj spodnjih nasvetov.

Pametno izberite destinacijo

Izberite tiste destinacije za počitnice, kjer so številke okuženih s koronavirusom nizke oz. je zelo dobro poskrbljeno tako za domačine kot turiste. S tem se tudi sami zavarujete pred morebitno okužbo. Pametno je tudi izbrati destinacijo, kjer vam ob prihodu tja ni potrebno v obvezno 14-dnevno karanteno in takšno, kjer vam ob prihodu nazaj domov, v Sloveniji ni potrebno v obvezno 14-dnevno karanteno. Teh destinacij je kar nekaj, zagotovo trenutno najbolj varni sta Grčija in Ciper.

Foto: Pexels

Pred rezervacijo preverite, kako v hotelu skrbijo za zaščito gostov in osebja

Virusa se najlažje nalezete, če imate veliko stika z ljudmi. Dejanj drugih žal ne morate nadzorovati, vsekakor pa lahko nadzorujete svoje vedenje in premikanje po destinaciji. Preverite, kako je v hotelu, kjer boste bivali. Je potrebno nositi maske? Bodo v hotelu dali maske za vse tiste, ki jih nimajo? Kakšni ukrepi socialnega distanciranja so potrebni? So na voljo razkužila za roke?

Preverite, kakšni so načrti za goste, ki zbolijo

Kaj, če se zgodi, da na destinaciji zbolite? Ima hotel podrobne procedure, ki jim sledi? Vedo, kako ukrepati v takšnem primeru? Vse to je potrebno izvedeti pred odhodom.

Nosite masko in držite distanco

Ne glede na to, ali v hotelu zahtevajo nošenje maske ali ohranjanje distance, boste sebe najlažje zaščitili tako, da se tega vseeno držite. Še vedno smo namreč v središču pandemije in počitnice tega na žalost ne spremenijo.

Foto: Pexels

Očistite sobo in odprite okna

Hoteli bi sicer morali konkretno očistiti in razkužiti sobo pred prihodom novih gostov, a raje za to poskrbite še sami. Očistite kljuke, stikala za luči, daljince za televizijo, kopalnico in vse vidne površine, ki se jih redno dotikate. Obenem odprite tudi vsa okna, da v sobo spusitite čim več svežega zraka, saj dober zrak lahko zmanjša možnost okužbe z virusom.

Naročite večerjo v sobo

Najbolje je, da se poskusite čim bolj izogibati skupnih prostorov, zato je pametno večerjo naročiti kar v sobo. S tem boste imeli manj stika z ljudmi. Seveda vam bo osebje prineslo hrano, a če se držijo razkuževanja rok in nosijo masko ter držijo distanco, vas nima kaj skrbeti. Lahko pa se tudi dogovorite, da vam hrano pustijo pred vrati.

Izogibajte se spajem in telovadnici

Telovadnice in spaji niso najbolj primerni za obisk v tem času, saj se takoj na začetku pojavi vprašanje, kako v teh prostorih nositi masko. Lahko se sicer udeležite masaže, a obvezno morate vi in maser nositi masko. Poskusite pa se čim bolj izogibati prostorov, kjer so tudi drugi ljudje.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča