Destinacije po svetu, kjer bomo našli Pantone barvo leta 2020

Klavdija Rupar 26.01.2020
kraji po svetu, kjer najdemo pantone barvo 2020

O Pantone barvi 2020 smo že pisali, gre pa letos za klasično modro barvo, ki predstavlja stabilen in zanesljiv odtenek. Po mnenju znastvenikov modra barva poskrbi za sproščenost in srečo, v trenutku, ko se znajdemo v njeni bližini.

Pantone modri odtenek lahko najdemo tako v morju, nočnem nebu in celo na strehah nekaterih cerkva (predvem v Grčiji). Kje po svetu torej vse najdemo letošnjo Pantone barvo? 

Oglejte si v galeriji in hitro rezervirajte svoje naslednje počitnice.

Fotogalerija

Temno modro barvo najdemo po celotnem Santoriniju. Strehe, vrata in modro Egejsko morje vse okoli otoka. Foto: Pixabay V starem mestnem jedru Jodhpura lahko najdemo ogromno različnih odtenkov modre barve, celotno mesto pa močno spominja na maroški Chefchaouen. Foto: Pixabay Najboljši kraj, kjer si lahko ogledamo severni sij, je Yellowknife v Kanadi. Temno modro nebo in čudovite neonske barve, ki se jih najbolje vidi med sredino novembra in začetkom aprila. Foto: Pixabay Havana je polna čudovitih barv in tudi modra ni izjema. Retro avtomobili, stavbe in celo zastavi so odete v modro barvo. Foto: Pixabay Coral Bay v Avstraliji je kraj, kjer lahko najdemo raznolike odtenke modre barve, vsak odtenek pa predstavlja različno globino vode. Foto: Pixabay Great Blue Hole v Belizeju je 40 metrov globoka vrtača temno modre barve, ki je v lepem kontrastu z zelenkastomodro barvo karibskega morja. Foto: lonelyplanet.com Trinity Sergius Lavra v Rusiji je ortodoksni samostan, ki ga odlikujejo čudovite kupole v zlati in temno modri barvi. Foto: Pixabay V Positanu in po celotni Amalfijski obali lahko najdemo ogromno modro belih sončnih marel, ki v trenutku padejo v oči. Foto: Depositphotos

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča