Poletni tečaji in počitniško varstvo za otroke

Poletni tečaji in počitniško varstvo za otroke

Valentina Jarc 13.06.2024

Začetni tečaj jadranja za otroke

Jadralni klub Olimpic bo letos v obdobju od 1. julija do vključno 26. julija v Izoli izvedel dva dvotedenska začetna tečaja jadranja za otroke, stare od 7 do 12 let. Cilj začetnega tečaja je, da se otroci naučijo morskih veščin (smeri vetrov in osnovnih vozlov), spoznajo in opremijo jadrnico Optimist ter jo pripravijo za jadranje, naučijo se izpluti, jadrati in pripluti ter spoznajo osnovno zaščito pred vremenskimi vplivi.

Poletni tečaji in počitniško varstvo za otroke

Poletne počitnice v živalskem vrtu

V ZOO Ljubljana med poletnimi počitnicami organizirajo celodnevno varstvo, ki vključuje strokovno vodenje, srečanja z živalmi in hranjenje le-teh, ustvarjalne delavnice, topel obrok in pijačo. Za družine organizirajo tudi taborniško izkušnjo, prek katere se udeleženci družijo ob ognju, spoznavajo življenjske prostore živali, se učijo o njihovih navadah in spretnostih ter prisluhnejo zanimivim zgodbam iz njihovega življenja. Nekatere živali obiščejo podnevi, druge pa šele v trdi temi. Ponoči se v ZOO odvija tudi nočno vodenje – pustolovščina, na kateri lahko spoznajo nočne navade živali in odkrijejo, katere vrste živali so ponoči najbolj dejavne.

Poletni tečaji in počitniško varstvo za otroke

Konjeniški tabor za otroke

Konjeniški tabori so pomemben del razvoja konjeništva in otrokove odgovornosti. Poudarek je na spoznavanju nege konja in njegovi celostni oskrbi, na katero otroci v želji, da bi imeli lastnega konja, po navadi pozabijo. Na Gradu Prestranek konjeniški tabori ne potekajo kot intenzivna šola jahanja, temveč poleg jahanja otroku omogočajo tudi pristen stik s konji, da razvijejo občutek odgovornosti za živali, se seznanijo s skrbjo za konja in njegovo nego ter sproščeno družijo z vrstniki. 

Poletni tečaji in počitniško varstvo za otrokePoletni tečaji in počitniško varstvo za otroke

Pravljična doživetja v naravi

Zavod Škrateljc 8. junija vabi na Vilinski dan na Homcu. V programu so nežna glasbena pravljica Vilinski ples, vodena dogodivščina s skavti Vilinski Homec in okušanje »hombetk«, pravih vilinskih kruhkov. 15. junija pripravljajo zmajevsko družinsko doživetje Dan zmaja Lintverna. Poleg vodenega sprehoda po zmajevem templju in urjenja telesa in duha v zmajevskih veščinah bo premierno izvedena glasbena pravljica Zmaj Lintvern in krotilci vode. Otroke čakajo tudi zmajevske dobrote in ustvarjalne delavnice v prijetnem okolju Starega malna. 16. junija bodo lahko na Dnevu z močvirskimi škrati doživeli glasbeno pravljico Mali plac, vodeni sprehod na Mali plac in vodenje po družinski kolesarski poti, lahko se bodo okrepčali s škratjo pojedino in se udeležili škratjih športnih delavnic. V Športnem parku Bevke bodo z močvirskimi škrati rajali do poznih popoldanskih ur.

Poletni tečaji in počitniško varstvo za otroke

Počitniško varstvo za grajskim obzidjem 

Otroci bodo to poletje na Ljubljanskem gradu raziskovali grad in njegovo okolico. Na voljo sta dva programa – eden za ustvarjalne stripovske navdušence, drugi pa za privržence pustolovščin. Prvi bodo spoznali številne zgodbe, v njih odkrivali podobe glavnih likov in pod strokovnim vodstvom ustvarili manga zmaje. Pustolovci bodo spoznavali srednjeveški vsakdan in odkrivali zdravilne moči rastlin, ki so jih nekoč uporabljali za lajšanje zdravstvenih tegob.

Poletni tečaji in počitniško varstvo za otroke

Olimpijske počitnice v Atlantisu 

Poletne počitnice bodo v Vodnem mestu Atlantis olimpijsko obarvane. Otroci bodo doživeli olimpijski protokol s pravo olimpijsko zastavo in originalno olimpijsko baklo ter se preizkusili na Mini olimpijadi. V okviru počitniškega varstva bodo izvedli tudi vožnjo s supi po bazenih Vodnega mesta Atlantis. Otroci se bodo na njih zabavali, izpopolnili znanje plavanja in stkali nove prijateljske vezi.

Poletni tečaji in počitniško varstvo za otroke

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika