Otroci na Hrvaškem nujno potrebujejo pomoč

CITYLIFE 01.01.2021
unicef

Uničujoči potresi z epicentrom v Petrinji so močno prizadeli območje osrednje Hrvaške. Številni, ki so v teh neizprosnih zimskih dneh izgubili streho nad glavo, so se že pred tem spopadali z revščino, mnogi so v veliki meri odvisni od kmetovanja. Najmanj 1000 stavb je popolnoma uničenih, še najmanj toliko jih je poškodovanih. Mnogi so brez elektrike, vode in telefonskih povezav.

UNICEF je kot vedno v kriznih razmerah tudi tokrat že na terenu, kjer nudi prvo nujno pomoč. Vse donacije so v tem trenutku neprecenljive, saj omogočajo, da nadaljujemo z našim delom. Med najranljivejšimi so otroci, ki potrebujejo posebno zaščito, še dolgo po potresu pa bodo potrebovali tudi psihološko pomoč.

UNICEF bo z donacijami zagotovil higienske potrebščine in zaščitno opremo, psihosocialno pomoč otrokom in staršem, podporo vrtcem in šolam, podporo zdravstvenim ustanovam in socialnim službam.

Otroci na Hrvaškem nujno potrebujejo našo pomoč. Prispevate lahko:

  • s poslanim SMS sporočilom UNICEF5 na 1919 in darujete 5 € za pomoč otrokom.

S poslanim SMS-om dajem privolitev UNICEF-u Slovenija, da mojo telefonsko številko zbira, hrani in obdeluje za namene svoje humanitarne dejavnosti, kot je opisano v pogojih na spletni strani www.unicef.si/sms-pogoji.

  •  Z nakazilom na TRR:

SLOVENSKA FUNDACIJA ZA UNICEF

PAVŠIČEVA ULICA 1

1000 LJUBLJANA

TRR: SI56 0201 3025 9875 526   

NAMEN: POTRES HRVAŠKA

SKLIC: SI00 41111

 

Izbor urednika