Must haves za v vrtec

Gabrijela Vrbnjak 31.08.2020
pexels-kaboompics-com-6459

Nahrbtnik

V otroški nahrbtnik bomo spravili vse, kar otrok potrebuje v vrtcu. Naj ima več predalov za rezervna oblačila, mesto, kamor bomo zapisali otrokovo ime in pa, če se le da, tudi prostor, kamor bomo dali flaško ali stekleničko.

foto: Unsplash

Vrečka za umazana in mokra oblačila

Lahko je običajna vrečka, ali pa poiščemo kakšno vodoodporno iz blaga. Ob vsakem odhodu iz vrtca preverimo, ali je vrečka polna, jo spraznimo in v nahrbtnik spravimo sveža oblačila.

Duda, ninica

Če ima naš malček ali malčica dudo, ninico ali karkoli drugega, kar mu pomaga pri pomiritvi in lažjem uspavanju, to vzemimo seboj. 

Več kosov rezervnih oblačil

Še posebej mlajši otroci se hitro umažejo, npr. pri učenju pitja iz lončka, starejši pa pri ustvarjanju in norčijah na igrišču. Tudi zato je dobro, da otroku v nahrbtnik spakiramo več kosov bodijev, majic, hlač, nogavičk in jopo ali jakno. Spremljajmo vremensko napoved in temu primerno prilagajamo kose oblačil. Pred odhodom v vrtec po potrebi poskrbimo za ustrezno zaščito pred soncem ali mrazom (odvisno od letnega časa).

foto: Pexels

Flaška ali steklenička

Prav tako vsi starši otrok, ki se še učijo pitja iz lončka, ne pozabimo na flaško ali stekleničko, da bodo otroci dovolj hidrirani čez dan.

Slinčki

Po potrebi v nahrbtnik damo tudi slinčke.

Copatki in čeveljčki za ven

Izberimo udobne copatke za noter kot tudi čeveljčke za na igrišče.

foto: Pexels

Plenice

Ne pozabimo niti na najbolj pomembne pleničke za mlajše otroke, če jih otroci ne dobijo že v vrtcu.

Za najbolj točen seznam se obrnimo na otrokov vrtec oz. se pogovorimo z otrokovo vzgojiteljico.

Izbor urednika