Minifigure - LEGO igrača posvečena prvi originalni figuri podjetja

Klavdija Rupar 20.11.2019
lego minifigure

Podjetje LEGO se je povezalo s kreativno agencijo Room Copenhagen in ustvarilo model Minifigure, posvečen prvi originalni figuri podjetja, ki so jo predstavili leta 1978. Skupaj so predstavili omejeno izdajo zbirateljske figure, v različici 5:1, ki je sestavljena iz lesenega telesa in plastičnih rok. 

Nova figurica je zapakirana v škatli skupaj z osemindvajset stranskim priročnikom, v katerem je zapisana zgodovina ustvarjanja LEGO Minifigure. Notri najdemo tudi druge zanimive detajle, o tem, kako so ustvarjalci kock, personalizirali modele in kje so dobili navdih za vse dodatke.

Podjetje LEGO je bilo ustanovljeno leta 1932, prve LEGO igrače pa so bile narejene iz lesa. Šele po 2. svetovni vojni so za izdelavo začeli uporabljati plastiko. Od leta 1978, ko so prvič predstavili model Minifigure, so jih izdelali kar 8000. Glavni cilj nove edicije je, da lastniki uporabijo svojo kreativnost in jo oblikujejo po svoje, svoje kreacije pa delijo na družbenih omrežjih in jih označijo z #LEGOOriginals. 


Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča