Kam z otroki med božično-novoletnimi počitnicami

Klavdija Rupar 24.12.2019
Kamnik. Foto: visitkamnik.com

Pa so pred vrati spet otroške počitnice. Tokrat božične, ki jih bomo zagotovo v večinskem delu preživeli ob poslušanju božičnih pesmi, gledanju filmov, druženju in dobri hrani. Po vsej Sloveniji pripravljajo tudi zanimive aktivnosti za otroke, ki bodo poskrbele za zabavo naših najmlajših.

Pravljični Kamnik

Konec vsakega leta se Kamnik spremeni v pravljično mesto. Na Glavnem trgu je na voljo brezplačno drsališče, na ogled bodo ulične predstave, za posebno doživetje bo poskrbel Oder v mestu. Za otroke bodo na voljo tudi različne predstave in animacije.

Kamnik. Foto: visitkamnik.com

Drsanje

Če nismo preveč navdušeni nas smučanjem, je drsanje zabavna alternativa. Tudi pri višjih temperaturah, ki smo jim trenutno priča, so umetna drsališča vir zabave za celotno družino. Najbolj znana so v Hali Tivoli, na Bledu pri terasi kavarne Park, nekaj manjših pa najdemo tudi v Novi Gorici, v Škofji Loki, ali pa se zapeljemo kar v dvorano Zlato polje v Kranj.

Nabiralnik Dedka Mraza v Radovljici

Na decembrski potep po Radovljici, ki bo potekal 29. decembra, je povabljena cela družina. S pomočjo namigov in usmerjevalnih puščic je treba poiskati nabiralnik dedka Mraza. V TIC Radovljica prejmemo zloženko z navodili in namigi za pot, sledimo usmerjevalnim puščicam, najti pa moramo sedem točk, ki nas na koncu pripeljejo do nabiralnika.

Foto: radolca.si

Ledena dežela na Kongresnem trgu v Ljubljani

Ljubljana bo tudi letos skupna točka vseh razstavljenih skulptur. Črpali so jih iz njene zgodovine, od koliščarjev, do Rimljanov pa vse do Plečnika. Del razstave so tudi zmaji, tokrat v steampunk izvedbi, vsi pa se bomo lahko slikali tudi na pravi rimski bojni kočiji - ledeni, seveda. Na voljo je tudi ledeni bar, kjer se bomo pogreli ob vroči čokoladi, kuhanem vinu ali čaju. Letos bo tam tudi najvišji in najdaljši ledeni tobogan do sedaj.

Ledena dežela.

Božična bajka v Mozirskem gaju

Mozirski gaj, ki ga sestavljajo vrtovi, zgradbe in mogočna drevesa, v božičnem času obsije 1.500.000 božičnih lučk. Najmlajše bodo vse do 6. januarja 2020 pričakali prijazni medvedki, pingvini, Božiček, letos pa lahko tudi zašepetajo svoje želje Božičku ali pravljičnim vilam, se okrepčajo s sladkimi prigrizki ali vročim čajem.

Foto: mozirskigaj.com

Božična pravljica v Postojnski jami

V Postojnski jami bo med 25. in 30. decembrom na ogled svetopisemska zgodba v dih jemajočem okolju Postojnske jame. Več kot 150 lokalnih igralcev skupaj z vrhunskimi glasbeniki, 16 prizorov iz biblijske zgodbe, vse to na 5 kilometrov dolgi turistični poti, ki jo razvestljuje 2100 barvnih luči.

Foto: postojnska-jana.eu

Veseli december v Izoli

V Izoli so letos pripravili 50 dni animacij, otroških predstav, koncertov in projekcij, v parku Pietro Coppo pa je na voljo tudi drsališče, tako za male kot malo večje otroke. Med dogodki najdemo predstave Zimske radosti, Mala šola cirkusa, Pingo potuje, med 21. in 29. decembrom pa bodo na voljo tudi filmske projekcije animiranih filmov.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča