Novi katalog Ikea 2020

Anja Mrevlje 01.08.2019
Foto: Ikea

Novi katalog Ikea 2020 bo v prvi vrsti poskrbel za naše spanje in počitek, saj prinaša preproste in pametne rešitve za odlično nočno spanje in še boljše počutje v objemu svojega doma.

Po Ikeinih podatkih v zadnjih 50. letih skupno število ur spanja padlo iz osmih ur na šest. Katalog nam na 286 straneh ponuja sedem različnih domov od katerih vsak izraža pet osnovnih čustvenih potreb doma; pripadnost, lastništvo, varnost, udobje in zasebnost ne glede nato ali stanovanje najemamo ali je v naši lasti, živimo z družino, sostanovalcem ali sami.

Foto: Ikea

Razlika v tem kako živimo in spimo postajajo še izrazitejše med državami in kulturami. Zato je Ikea oblikovala prav poseben prostor, ki so ga poimenovali 'Ikea Lab'.  Ikea je tokrat prvič k sodelovanju povabila pet oblikovalcev iz razičnih držav, ki bodo pomagali sooblikovati prilagojen "laboratorijski dom" posebej oblikovan za njihov trg. Oblikovalska naloga bo oblikovati prostor za večgeneracijsko družino, ki živi v dvosobnem stanovanju.

Preprostost, funkcionalnost in minimalističnost pa še vedno ostaja osnova Ikeinega stila, tudi v letošnjem letu, predvsem pa cenovna dostopnost in enostavna uporaba. 

Spletno verzijo kataloga si lahko ogledate na spletni stani ikea.com,  v tiskani izdaji pa ga bomo na policah trgovin našli 7. avgusta 2019.

Nekaj pohištvenih trendov, ki jih Ikea prinaša za prihodnje leto pa v galeriji.

Fotogalerija

Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea Foto: Ikea

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča