Zasanjana cvetlična kolekcija H&M

Valentina Jarc 07.04.2021
H&M

Kolekcija prepoznava vrednost obrti in poziva k bolj trajnostni modni prihodnosti. Večina oblačil je narejena iz 100% organskega bombaža ali mešanice organskega bombaža in lanu. Obleke in ujemajoči se topi ter krila navdušujejo z izrazito ženstvenimi detajli ter sodobnimi voluminoznimi kroji, ki delujejo zelo drzno, a še vedno nadvse privlačno.


Romantične cvetlične potiske so ustvarili grafični oblikovalci podjetja H&M: Abigail Morris, Kavita Ravaliya, Holly Watts in Florentin Bodet. Nadarjeni umetniki igrajo tudi vlogo v spremljevalni kampanji. 

Kvartet je raziskal čudovite travnike in nabral svoje najljubše divje cvetove, nato pa jih pretvoril v cvetlične potiske v njihovi najbolj resnični obliki: razpihani, razpršeni in neukročeni. 

Rezultat so popolne poletne obleke, ki ujamejo zapletenost narave, hkrati pa v naš svet prenašajo njene vibracije pozitivnosti in odprtosti.Vsak kos, ki ga najdemo v kapsulni kolekciji H&M, je edinstvena mešanica ženstvenih in sodobnih elementov ter ekskluzivnih cvetličnih potiskov. Kroje so navdihnile oblike cvetja, ki se kažejo v napihnjenih rokavih in detajlov v obliki cvetnih listov.

Obleke brez rokavov krasijo nežni volani in tanke naramnice, krila pa imajo elastične pasove, ki skrbijo za udobje pomladnih dni. Celotna barvna paleta je sestavljena iz vintage sivo bele, blede metino zelene in bledo rumene barve. Med ključnimi dodatki sta slamnik in šal z istim cvetličnem potiskom kot oblačila v kolekciji.
Kolekcija bo 8. aprila na voljo v izbranih trgovinah H&M po vsem svetu in na spletnem mestu 

hm.com


Fotogalerija

H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M H&M

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča