Vrača se Ljubljanski teden mode - LJFW

Helena Peterlin 07.04.2022
ljfw-13-image-2024x1350px

Pretekli dve leti sta globoko zaznamovali modno in kreativno industrijo in z letošnjim Tednom mode želimo ponovno na polno zagnati aktivnosti, s poudarkom na premisleku trajnostnega vstopa v prihodnost, saj je v luči trenutnega dogajanja v svetu to najbolj perspektivna in pozitivna smer napredka. Na mednarodno obarvanem Ljubljanskem tednu mode - LJFW bo sodelovalo več kot 40 modnih blagovnih znamk

LJFW tradicionalno odkriva nove in oživlja pozabljene lokacije, tokrat bo modno dogajanje gostovalo v prostorih Velane Living, obetajo pa se tudi dogodki na Fabianijevem mostu pri Cukrarni ter v nekdanji blagovnici Midas na Trgu Ajdovščina. 

Prav poseben poudarek bo tokrat namenjen zeleni modni prihodnosti. Vedno več oblikovalcev se namreč svojih kolekcij loteva na bolj trajnostni način. V okviru bogatega programa bodo izpeljati tudi mednarodno razstavo na temo trajnostnih postopkov izdelave kolekcij v modni industriji in okroglo mizo na temo trajnostnega bivanja in uporabe materijalov tako v modi, kot tudi v vsakdanjem življenju.


Seveda pa bo prikazane kolekcije mogoče tudi kupiti oziroma naročiti na že tradicionalnem showroomu.

LJFW bo uradno svoja vrata odprl v ponedeljek, 11. aprila 2022, z mednarodno razstavo trajnostnega oblikovanja ''Prihodnost se začne zdaj''. Dogajanje bodo sklenili v petek, 15. aprila 2022, s tradicionalnim showroomom in podelitvijo nagrad LJFW WOW

Dnevne vstopnice za ogled modnih revij 13. edicije Ljubljanskega tedna mode bodo na prodajnih mestih Eventima na voljo od ponedeljka, 4. aprila. Cena dnevne vstopnice za ogled modnih revij LJFW je simbolicnih 13 evrov.

Naslovna fotografija
Foto: Mimi Antolović
Modela: Matija in Ajda, Immortal Models
Stiliranje: Nina Jagodic
Ličenje: Romina Regvat
Lasje: Aska Kajtazović, Mič Styling
Asistentka fotografinje: Tanja Dron

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča