Top 5 spletnih trgovin iz druge roke

Pika Zrim 22.09.2019
Vestiaire

Vestiaire

Eden izmed največjih spletnih portalov, ki je bil v Parizu ustanovljen že leta 2009. Med veliko izbiro priznanih modnih blagovnih znamk bomo tako ženske kot moški našli marsikaj iz svojega modnega seznama ali pa prodali tisto kar nam več ne ustreza. Za portalom stoji skupina usposobljenih modnih strokovnjakov, ki nadzirajo kakovost in pristnost modnih kosov. Zajema 7,5 milijonov članov v 50 državah sveta. 

Več na: vestiairecollective.com

Spletna trgovina Vestiaire.

Rebelle

Leta 2013 so jo zasnovali v Hamburgu in ponuja široko paleto visokokakovostnih kosov ženske mode, priljubljene vintage izdelke in izbrane kose iz ekskluzivnih kolekcij, ki imajo vse eno skupno stvar: Iščejo nov dom.

Več na: rebelle.com 


Resee

Ustanoviteljici Sofija Bernardin in Sabrina Marshall sta po dolgoletnih izkušnjah dela pri Vogue in Self Service odkrili okus za izjemne modne kose, njuno neprecenljivo modno znanje pa je odlično, da najdeta čudovite rabljene kose. Njihov spletna trgovina ponuja edinstven izbor teh izvirnih in neverjetno redkih predmetov iz preteklih kolekcij.

Več na: resee.com 

Foto: Facebook/Resee.com

Vide dressing

Vse se je začelo leta 2008, ko se je znana francoska modna blogerka PunkyB odločila, da bo prodajala oblačila iz svoje prepolne garderobe prek spletne trgovine. Naslednje leto se je rodil spletni portal Videdressing.com. Spletno mesto je od takrat postalo svetovna skupnost ljubiteljev mode za nakup in prodajo vintage kosov. 

"Vide" je v francoščini "prazno", "un dressing" pa izvira iz angleške besede "garderoba". Torej "vide dressing" pomeni čiščenje naših starih oblačil. Kot del dogodka "vide dressing" lahko to storimo s prodajo svojih oblačil in dodatkov drugim.

Več na: videdressing.com 

Foto: Unsplash

2nd Chance

Za slovensko “second hand” trgovino stoji modna navdušenka Neva Virant. Njen “showroom” bomo našli na Lepodvorski 16, v Ljubljani, enkrat mesečno pa lahko obiščemo tudi “pop up” trgovino v Hostlu Tresor na Čopovi 38, v Ljubljani. Neva v svojo zbirko sprejema kose ženske in moške mode luksuznih oblikovalcev, včasih naredi tudi izjemo in vzame kakšen dobro ohranjen kos Zare ali H & M, ki je nastal v sodelovanju z znanimi modnimi oblikovalci. Kmalu pa obljublja tudi spletno prodajalno.

Več na: sl-si.facebook.com/2ndchanceslo

Izbor urednika