Rick Owens x Veja - nove trajnostne superge

Klavdija Rupar 17.10.2019
Foto: Veja

Rick Owens je modni oblikovalec, ki je uresničil svoje sanje, saj že več kot desetletje uspešno oblikuje tudi superge. Pred leti je ugovovil, da so superge vedno bolj priljubljene, a skoraj v celoti narejene iz plastike, celo iz več kot 20 delov, kar pomeni, da jih je skoraj nemogoče reciklirati.

Foto: Veja

Tako se je povezal s francosko znamko Veja, ki v Braziliji ustvarja povsem drugačne superge. Za njihovo izdelavo uporabljajo samo surove materiale, obenem pa se osredotočajo predvsem na inovacijo in tehnologijo in ne na trenutno priljubljenost. Svojih superg ne želijo povezovati z znanimi (čeprav jih nosi kar nekaj znanih imen), obenem pa tudi ne oglašujejo.

Od znamke Veja ni zahteval, da spreminjajo svoj način dela, za superge je namreč izbiral med barvami in materiali, ki jih že ponujajo. 

Skupaj so tako ustvarili tekaške superge, ki so iz narejene iz 45 odstotkov bio materiala, kot so olje banane, sladkorni trs, riževe lupine in naravna guma. Čevlji so že na voljo na spletni strani Veja v črni, bež in svetlo sivi barvi. 

Več na: veja-store.com


Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča