Potovanje skozi stil z novo pomladno kolekcijo H&M

Helena Peterlin 20.03.2023
hm-bienale-2023---photozigaintihar-179

Oblikovalka koncepta, Eliana Masgalo razstavo opiše kot «potovanje po različnih estetikah». Skozi kolekcijo sodobno oblikovane obleke zasijejo v nepričakovanih podrobnostih. Neofolklorni elementi poudarjajo vezenine in kiparske silhuete, 3D-izraz se iz oblačil izlušči kot cvetlice, ki cvetijo na otoku Isla Hennes, mešanica črt in vzorcev pa dodaja lahkotnost. Črn telovnik, cargo hlače in dekadentno dodelan top z balonastimi rokavi za zavezati okoli pasu so bistvenega pomena. Poleg zelene srajce in hlače z dvojnimi črtami ter sladko rožnate obleke z vodoravnimi črtami s tankimi naramnicami so tukaj še modni dodatki, ki sovpadajo z vsakim pomladnim videzom. S pomladno izdajo kolekcije se stvari obračajo v makro smeri z vezeninami, ki so večje od življenja, nadvse živahnimi potiski in otipljivim kvačkanjem.

hm 2023potovanje po različnih estetikahfoto intihar 4Muze modnega oblačenja, igralka Ula Furlan, pevka Mia Guček in stilistka Tjaša Kokalj Jerala.

Isla Hennes je stilska destinacija za pomlad 2023. S karizmo, pustolovščino in ustvarjalnostjo za vsakim vogalom, otok poziva k eksperimentiranju in vas spodbuja, da poskusite nekaj novega.

hm 2023potovanje po različnih estetikahfoto intihar 7Valeria Četić, predstavnica H&M Slovenija, vplivnica Nina Grilc s hčerko in Marie Kren, H&M Fashion PR

Kolekcija H&M za pomlad 2023 ponuja široko paleto stilov, s katerimi se lahko kupci igrajo, vsak pa je predstavljen v vrhunskih tkaninah po dostopni ceni. Zato je kolekcija razdeljena na dve izdaji - predpomladno in pomladno.

hm 2023potovanje po različnih estetikahfoto intihar 5Maja Keuc, glasbenica in Valeria Četić, predstavnica H&M Slovenija

V vsaki izdaji štiri stilske teme pripovedujejo drugačno zgodbo in prikazujejo priložnosti za preobrazbo na otoku Isla Hennes. 

Predpomladna kolekcija je na voljo na spletu in v prodajalnah od 9. marca 2023, pomladna pa od 30. marca 2023.

Fotogalerija

Potovanje po različnih estetikah, s pomočjo nove kolekcije H&M. Potovanje po različnih estetikah, s pomočjo nove kolekcije H&M. Potovanje po različnih estetikah, s pomočjo nove kolekcije H&M. Potovanje po različnih estetikah, s pomočjo nove kolekcije H&M. Potovanje po različnih estetikah, s pomočjo nove kolekcije H&M. Potovanje po različnih estetikah, s pomočjo nove kolekcije H&M. Potovanje po različnih estetikah, s pomočjo nove kolekcije H&M. Potovanje po različnih estetikah, s pomočjo nove kolekcije H&M. Potovanje po različnih estetikah, s pomočjo nove kolekcije H&M. Potovanje po različnih estetikah, s pomočjo nove kolekcije H&M.

Izbor urednika