Alpina Peter kozina Nika Ambrožič Urbas

Obraz nove Alpinine kolekcije Peter kozina je Nika Ambrožič Urbas

CITYLIFE

V osrčju doma čevljarske družine skupine Alpina, kjer je ohranjen pomemben del slovenske modne industrije, so v edinstveni čevljarski delavnici, kjer že desetletja živi predanost obrti in neustavljiva strast do oblikovanja čevljev, gostili dogodek ob premierni predstavitvi nove kolekcije najstarejše slovenske blagovne znamke obutve Peter Kozina. Obraz kolekcije ženske obutve Peter Kozina, prvič narejene v žirovski tovarni, je modna poznavalka in oblikovalka Nika Ambrožič Urbas. 


Goste iz sveta mode in estrade so sprejeli v šivalnici, kjer so jim pokazali, kako se bogata čevljarska tradicija spaja s sodobno industrijo in napredkom. Med sprehodom skozi tovarno so lahko doživeli pristno čevljarsko vzdušje, ki hrani duha izkušenih mojstrov. V žirovski tovarni dneve štejejo v parih, mesece v kolekcijah. Pri njih šteje strast, strokovnost, predanost in kreativnost, ki čevljarsko delavnico dan za dnem polni s svežimi idejami in interpretira globalne modne trende pri ustvarjanju funkcionalne mode. 

»En par ni enak drugemu. Vsak par je inovativno zasnovan in skrbno izdelan. Vsakega oplemeniti 130 parov kreativnih rok. Od prvega do zadnjega, po tekočem traku do 700 tisočih, kot jih izdelamo v enem letu,« pravijo v Alpini. 


Na edinstven način, kakor je edinstvena znamka, so ob udarnem zvoku tekočega traku na parketu industrijske hale predstavili premierno kolekcijo jesensko-zimske ženske modne obutve Peter Kozina. Kolekcija sledi globalnim modnim smernicam, upoštevajoč trende urbane mode, hkrati pa s kakovostnimi materiali in funkcionalnimi modeli spodbuja načela odgovornega odnosa do mode in potrošnje. Je premijska, trendovska, in se od drugih blagovnih znamk loči tudi po udobju, saj razvoj obutve v Alpini že desetletja temelji na udobnih kopitih in poznavanju ergonomskih zakonitosti stopal. Za izdelavo novih modelov so strokovnjaki v Alpini izbrali naravne materiale najvišje kakovosti in vse skupaj nadgradilis sodobnim oblikovalskim pristopom. Pomembno vlogo pri promociji blagovne znamke Peter Kozina so zaupali priznani modni poznavalki in oblikovalki Niki Ambrožič Urbas, ki je obraz jesensko-zimske kolekcije ženske obutve Peter Kozina. V sodelovanju z Niko že snujejo nove modele modne obutve za naslednjo pomlad. 


Z modnim dogodkom so napovedali ohranjanje čevljarske dediščine in novo prihodnost blagovne znamke Peter Kozina. 

Premierna kolekcija je že na voljo v izbranih prodajalnah Alpina in v spletni prodajalni ter na policah prodajaln Emporium in ljubljanske Name.

Peter Kozina, ustanovitelj tržiške tovarne Peko ...
... vizionar, oče čevljarske industrije, ki je združil ljubezen do čevljev s poslovnimi ambicijami. Dolgoletno čevljarsko tradicijo v Tržiču so poganjali vzponi in krepili padci. Na vrhuncu so v tovarni Peko izdelali in prodali toliko čevljev, da bi z njimi lahko povezali Moskvo in Tržič116 let po nastanku znamke Peter Kozina in eno leto po tem, ko je Alpina postala njena lastnica, v žirovski tovarni usnje že krojijo v nove umetnine, ki nosijo njeno ime. Najstarejša slovenska blagovna znamka obutve v prenovljeni podobi stopa na pot svetovnih modnih trendov in inovativnosti ter se spogleduje z globalno modno sceno.

Več na peko.si!

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča