Modni triki, ki vam bodo olajšali življenje

Valentina Jarc 05.04.2021
pulover

Tukaj je nekaj takšnih, ki smo jih za svoje vzele takoj po prvem preizkusu, saj delujejo vedno in povsod, z njihovo pomočjo pa je življenje enostavno manj stresno. To pa je dandanes vsekakor dobrodošlo.

Varnostna sponka
Če je eden izmed vaših najljubših kosov top z zanimivo odprtino na hrbtu ali prekrižanimi naramnicami (hej, športne majice), je varnostna sponka po vsej verjetnosti vaša nova najboljša prijateljica. Še posebej, če si niti predstavljati ne morete, da pod majico ne bi oblekle nedrčka. S pomočjo varnostne sponke oziroma večjim številom varnostnih sponk lahko naramnice nedrčka spnemo v križ (oziroma v drugo poljubno obliko) in se tako izognemo njihovemu bolščanju v svet.

Likalnik za lase
Ste na službenem potovanju z zmečkano bluzo, o likalniku za oblačila v hotelski sobi pa ne duha ne sluha? Zagotovo imate s seboj likalnik za lase! Z njegovo pomočjo lahko uspešno zlikate manjše gube na oblačilih. Gube na svili bo zmehčala tudi para. Po tuširanju s toplo vodo v kopalnici na obešalnik obesite srajco in zaprite vrata. Para bo čudežno zgladila vse gube!


Uhodite čevlje brez bolečin
Mame so nam vedno svetovale, da nove čevlje pred prvim spoznavanjem s svetom najprej uhodimo, zmehčamo. Le tako se lahko namreč izognemo žuljem in splošnim bolečinam ob nošenju še neuhojene obutve. Vendar - kako čevlje uhoditi brez nepotrebnih bolečin? Na stopala nataknite debele nogavice in obujte nove čevlje. Nato čevlje segrejte s sušilnikom za lase in pri tem migajte s prsti in stopali v vse smeri.


Praske na čevljih
Nič ni hujšega kot globoke praske na vaših najljubših čevljih. Če imate čevlje iz umetnega usnja, ki jih krasijo grde praske, čevlje umijte z vlažno krpo, nato pa jih namažite z obilico vazelina. Nego zaključite s pršilom za sijaj in čevlji bodo skoraj kot novi!


Zatikajoča se zadrga
Oh, te zadrge. Vedno se rade zataknejo ravno takrat, ko se nam mudi ali pa smo na popolno napačnem mestu, da bi se ukvarjali še s to zagato. V takšnih neljubih trenutkih se spomnite na večnega rešitelja - vazelin - in z njim natrite problematično mesto. Zadrga bo kmalu brez težav drsala gor in dol!


Lak za lase
Najlonke so super - dokler se ne strgajo. In vedno ravno takrat, ko pri sebi nimamo rezervnega para. Da bi se v bodoče izognile tej neprijetnosti, najlonke pred nošenjem rahlo popršite z lakom za lase. To jih bo okrepilo in ne bodo se več strgale. Če vas kljub trudu vseeno doleti nesreča in se vam najlonke strgajo, rob raztrganine natrite s prozornim lakom za nohte. Ta bo preprečil, da bi se najlonke trgale naprej po celi dolžini.


Majica med srajco in puloverjem
Če imate radi pametno” kombinacijo srajce in puloverja, najbrž veste, da je takšen videz hitro videti prenakopičeno. Da bi gmoto zožali, zgladili gube ter skrili gumbe, ki se kažejo čez tkanino puloverja, čez srajco oblecite oprijeto majico brez rokavov. Ta bo delovala kot steznik, pulover pa bo nato le še elegantno padel čez srajco.

 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča