Modni blogerki za Alpino

CITYLIFE 11.03.2018
Modni blogerki za Alpino

Gre za prvi primer povezovanja blogerk s proizvajalcem modne obutve pri nas, pri čemer sta modni navdušenki dobili priložnost za izdelavo para čevljev po njunih kreativnih idejah, ki so že prepričale tudi najzahtevnejše modne poznavalke.

Kdo je ženska, ki bo nosila vaš par čevljev?
ALJA: Modna navdušenka, ki rada sledi trendom, je v koraku s časom in ostaja minimalistična, hkrati pa rada izstopa, je posebna in drugačna.
BOJANA: Urbana modna zapriseženka, ki ji je všeč klasična eleganca s pridihom igrivosti in ki bo ponosno nosila slovenski dizajn in slovensko kakovost.

Kako bi opisali svoj par čevljev, ki je nastal v sodelovanju z Alpino? Po čem ste se zgledovali, od kod navdih?
ALJA: Pri izdelavi čevlja sem izhajala iz svojega lastnega stila in okusa – želela sem ustvariti model čevlja, ki predstavlja mene, hkrati pa je primeren za vsakodnevno nošnjo in stiliranje z najrazličnejšimi oblačili. Gre za minimalističen kos, ki je narejen iz visokokakovostnih naravnih materialov, kot je usnje, s trendi dodatkom – perlice na petah čevljev. Odločila sem se za tri barve – klasično črno, pomladno-poletno bež in pa letošnje leto zelo popularno bordo rdečo.
BOJANA: Idejo o čevljih z različnimi podplati sem dobila že pred petimi leti. Prišla je … Iz vesolja. (smeh) Takrat sem bila prepričana, da se bo tega v kratkem domislil kak priznan modni kreator in bom stoje pred izložbo občudovala nekaj, kar je bila moja ideja, ki mi je ni uspelo uresničiti … Pa sem jo! In to z Alpinino ekipo. Združili smo dizajn, tradicijo in kakovost ter dokazali, da se lahko brez težav približamo tudi mlajšim uporabnicam.

"Pri izbiri modela sem izhajala predvsem iz svojega lastnega stila, saj tovrstne modele nosim celo pomlad, poletje in tudi še jeseni. Namenjen je prav vsem, ki želijo modno obutev, v kateri se bodo počutili ne samo trendi, ampak mladostno," poudarja blogerka Alja Bitenc (abcstyleblog.com).

Kako se je modna zgodba začela? Zakaj ste se odločili za sodelovanje z Alpino?
ALJA: Iz Alpine so me kontaktirali z osnovno idejo o sooblikovanju čevlja in izhajali smo od tam naprej. Vse skupaj od prvega sestanka pa do končne izdelave čevlja oziroma do trenutka, ko ga lahko postavimo na police, je preteklo nekaj več kot pol leta. Potrebnega je bilo kar nekaj dela, sestankov, usklajevanja ..., ampak čevelj danes izgleda točno tako, kot sem si ga na začetku zamislila. Ko so mi predlagali sodelovanje, sem bila takoj za, saj gre za drugačen projekt, ki ga na slovenskih tleh še nismo videli.
BOJANA: Kot sem omenila, se je ideja o kreiranju čevljev rodila pred petimi leti, ko sem zaključila svojo novinarsko kariero. Takrat sem bila prepričana, da je ta pot zame neuresničljiva. Vendar sem ves čas po tihem sanjarila in očitno v vesolje pošiljala prave signale. Verjamem, da te življenje ves čas usmerja na pravo pot in da te priložnost poišče, če le si jo pripravljen sprejeti. In sem jo. Nevede. Na kavo sem od vseh slovenskih blogerjev povabila Aljo Bitenc. Zdaj vem, zakaj se mi je zdela zanimiva, zakaj mi je glava sporočala, to punco moraš spoznati. Ne samo, ker ima odličen stil, pač pa ker je imela zame nekaj več. Po petnajstih minutah pogovora mi je omenila, da Alpina išče blogerje, ki bi zanje oblikovali par čevljev. Noro! In smo začeli ustvarjati. Izbirati materiale, barve, definirati detajle ...

Od kod ljubezen do čevljev, kakšni so trendi, kaj ne sme manjkati v omari "sodobne Pepelke"?
ALJA: Že od nekdaj sem zaljubljena v čevlje, torbice in dodatke na splošno. Mogoče sem to prevzela od mame, še sama ne vem … Trendi za letošnje leto so po mojem mnenju minimalizem s pridihom izstopajočih dodatkov na eni strani in žive barve z vzorci na drugi strani, zagotovo pa mora vsaka “sodobna Pepelka” imeti letos v omari vsaj en tak kos.
BOJANA: Že kot majhna deklica sem preizkušala mamine prevelike čevlje in v njih vsa ponosna hodila po makadamski cesti, medtem ko sem pred seboj potiskala voziček z dojenčkom. To počnem še danes, le da se zaradi večje noge v čevljih z visoko peto ne opotekam več. (smeh) Vsaka modna zapriseženka v omari potrebuje bazične – osnovne kose. Par dobrih kavbojk, par črnih hlač, prevelik pulover, plašč in dobre osnovne čevlje. Salonarje, sandale in škornje. Za piko na i na koncu poskrbijo dodatki, kot so črte na mojih čevljih, uhani, torbice …

"Sandal, ki bo navdušil modne entuziastke, saj zaradi klasičnega dizajna in prefinjenih detajlov ni stajling, kamor ga ne bi mogle vključiti. Od nekdaj so me privlačile hlačne nogavice s črto, ki po mojem mnenju simbolizirajo ultimativno modno žensko iz 40-ih in 50-ih," pravi Bojana Ksela Rose (mrsbrose.com), ki je s tem detajlom na čevlje preslikala ženstveni glamur.

Kot modna blogerka še nasvet, kaj ne sme manjkati v garderobi modne navdušenke to pomlad in poletje. Kateri so tisti ključni kosi?
ALJA: Vedno svetujem, da nosite takšne kose, v katerih se najbolje počutite, pri barvah in vzorcih pa sledite trendom. Letošnjo pomlad in poletje bodo vsekakor v trendu lahkotne “maxi” obleke s potiski in seti (blazer in hlače enake barve) v živih in pastelnih barvah, kombinirani s sandali, natikači ali pa “maxi” supergami.
BOJANA: Zagotovo moji sandali, v črni ali bež barvi … Dolgo krilo, enodelne rožaste kopalke, dolga rožasta padajoča obleka, Adidas superge in Aljini natikači. (smeh)

Kako se vaše vsakdanje življenje prepleta z modo?
ALJA: Pri meni se vse vrti okoli mode. Modo živim in diham, zato včasih niti ne opazim, kako zelo je vse skupaj povezano s to tematiko, ne glede na to, ali gre za neposredno povezavo ali ne. Delam v marketingu pri slovenskem podjetju EQUA, kjer sem na dnevni bazi v stiku s svetovno znanimi modnimi blogerkami, sama ustvarjam teme, povezane z modo, rada imam vse, kar je lepo …
BOJANA: Glede na to, da imam modni blog, ki ga najdete na mrsbrose.com, vsako minuto, vsak dan razmišljam, kako z naslednjo vsebino očarati dekleta na drugi strani, kako biti navdih, inspiracija, in mislim, da mi je s čevlji to uspelo.

Poleg novih Alpininih čevljev vaš najljubši par čevljev – večna klasika ali športna eleganca ali ...?
ALJA: Zagotovo so Alpina by Alja Bitenc trenutno moji najljubši čevlji, ki jih bom nosila celo pomlad in zimo, tudi tako pa prisegam na športno eleganco.
BOJANA: Superge Adidas Stan Smith v vseh barvah. Letos bom kupila dva nova para v različnih barvah in ju nosila pomešano, tako da se bo stil zlil z mojimi sandali … (smeh)

Najljubše modne znamke? 
ALJA: Balenciaga, Chanel, Gucci.
BOJANA: Gucci, Iro, Sandro, novo odkritje Olivia von Halle, Cliché, Givenchy …

Vaša modna ikona je …
ALJA: Olivia Palermo.
BOJANA: Olivia Palermo, Victoria Beckham in Instagram. (smeh)

Urbano življenje je …?
ALJA: V povezavi z modo je to spremljanje svetovnih trendov in prenos le-teh na svoj stil, seveda z lastnim pridihom kombiniranja kosov.
BOJANA: Biti v peskovniku, ki je inspiracija za kreiranje.

Ekskluzivni modeli so že na voljo v spletni prodajalni alpinashop.si, od 15. marca dalje pa tudi v prodajalni Alpina v BTC, HALA 3, Ljubljana.

Fotogalerija

Modni blogerki za AlpinoModni blogerki za AlpinoModni blogerki za AlpinoModni blogerki za AlpinoModni blogerki za AlpinoModni blogerki za AlpinoModni blogerki za AlpinoModni blogerki za AlpinoModni blogerki za AlpinoModni blogerki za AlpinoModni blogerki za AlpinoModni blogerki za AlpinoModni blogerki za AlpinoModni blogerki za AlpinoModni blogerki za AlpinoModni blogerki za AlpinoModni blogerki za AlpinoModni blogerki za AlpinoModni blogerki za AlpinoModni blogerki za AlpinoModni blogerki za Alpino

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča