PANGAIA

Modna in trajnostna oblačila Pangaia

Pika Zrim

Pangaia Collective: Modno in trajnostno

Angleško podjetje Pangaia Collective ponuja izdelke za življenje in prosti čas v duhu trajnostne mode in ohranjanja okolja. V dnevih, ko večino časa preživimo v domačem sproščenem okolju (#ostanidoma) je njihova zgodba in njihovi izdelki - trenirke, hoodiji in T-majice med zavednimi potrošniki še bolj opazni in iskani. 

Morske alge in olje poprove mete 

Pri razvoji novih materialov Pangaia globalno združuje znanstvenike iz vodilnih raziskovalnih laboratorijev, tehnologe in oblikovalce, ki so združeni v ideji kako najboljše rešitve implementirati v proizvodnjo tkanin in oblačil. Ena prvih in obetavnih rešitev je uporaba vlaken morskih alg, ki v kombinaciji z organskim bombažem nudijo mehkobo in udobnost pri nošenju, hkrati pa tudi enostavno vzdrževanje in veliko odpornost na obrabo. 

Poleg tega tehnologi verjamejo, da materiali z dodatki slanih morskih alg, prepojenih s soljo in vitamini pozitivno vplivajo na kožo i ndobro počutje.

Druga taka inovativna rešitev je obdelava tkanin z oljem poprove mete, ki ima naravne antibakterijske lastnosti in svežino minta. Taka oblačila omogočajo možnost da se oblačila nosijo dlje, ostajajo sveža, s tem pa tudi pripomorejo pri redkejšem pranju in manjši porabi energije in vode. 

Barvna kolekcija za pomlad 

To pomlad je hit zagotovo njihova nova 7 Pop Colour kolekcija trenirk in majic, pri kateri so v procesu barvanja še posebno zagotovili najnižjo možno porabo vode in recikliranje. Ekološko je tudi pakiranje in dostava, saj za pakiranje uporabljajo izključno bio razgradljivo plastiko, ki se razgradi v 24 tednih.

In kot v svojih sporočilih apelirajo tudi sami - ne razmišljajte samo o modi in barvah, razmišljajte tudi kaj lahko s pametnimi odločitvami naredite nekaj za ohranitev narave in planeta. 

Trenirke so postale pravi modni hit, saj jih nosijo znane osebe, kot so Miroslava Duma, Elena Perminova in ostale IG influenserke.


https://thepangaia.com/

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča