MBWFLJ navdušil z avantgardnimi kolekcijami moških oblačil

CITYLIFE 26.11.2018
MBWFLJ

Večer je otvorila nadarjena mlada oblikovalka Sari Valenci z eksperimentalno kolekcijo, ki jo je zaznamovala domiselna kombinacija piksel camo vzorca in živih barv. Sledila ji je Tjaša Zalar z moškimi oblačili glasnih krojev in nežnih barv. Zlata Zavašnik je predstavila zrelo in estetsko dovršeno modno zgodbo, ki izraža dolgoletno tradicijo znamke SENS in bogate izkušnje ustvarjalke. Srbski oblikovalec Marko Glavinić je obiskovalce z igrivo kolekcijo "ArtChild" popeljal nazaj v brezskrbne čase 90. let, njegova sorojakinja Milica Vukadinović pa s svojim prepoznavnim slogom na športna igrišča.

Sari Valenci. Foto: Žiga Intihar

Slovenska oblikovalka Mija Curk je z znamko Sofia Nogard brisala meje med moškimi in ženskimi kosi oblačil, priznani srbski oblikovalec Boško Jakovljević pa je zaključil drugi sklop revij v velikem slogu, z bučnim aplavzom za novo kolekcijo znamke Faktory by Boško, ki so jo zaznamovala številna presenečenja. 

Velike finale je otvoril Tomislav Bahorić z monokromatsko modno zgodbo polno namernih asimetrij. Znamka IVANMAN, pod katero ustvarja Ivan Mandžukić, je tudi tokrat ostala sinonim za krojaško in slogovno dovršena oblačila. Modni večer je zaključila Franziska Michael, priznana oblikovalka iz Berlina, ki je na modni brvi uspešno prepletala visoko modo, umetnost in nosljivost.
mbfashionweeklj.si
facebook.com/MBFWLjubljana

Foto: Žiga Intihar/ MBFWLJ

Fotogalerija

Sari ValenciSari ValenciSari ValenciSari ValenciTjaša ZalarTjaša ZalarTjaša ZalarMarko GlavinićMarko GlavinićMarko GlavinićMilica VukadinovićMilica VukadinovićMilica VukadinovićSofia NogardSofia NogardSofia NogardFAKTORY BY BOŠKOFAKTORY BY BOŠKOFAKTORY BY BOŠKOSPIRIT BY T.B.SPIRIT BY T.B.IVANMANIVANMANIVANMAN

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča