Ljubljanske trgovinice z oblačili iz druge roke

Teja Korošec 06.09.2017
Foto: Vintage Divas

Moje Tvoje

Foto: FB Moje Tvoje

Trgovinica Moje Tvoje leži v mestnem središču ter ponuja rabljena in vintage oblačila za oba spola. V njej lahko kupimo tudi unikatni ročno izdelan nakit, prostor pa hkrati služi kot galerija fotografij in slik mladih umetnikov. Oblačila za prodajo so izbrana po zahtevnih standardih. Nikoli niso izdelana v državah s slabimi delovnimi pogoji ali iz zdravju škodljivih materialov. Poleg tega morajo biti vintage kosi stari vsaj 20 let. Pred nekaj meseci je trgovinica zrasla za dodatno sobo, kjer je obleke iz druge roke mogoče kupiti po ugodni ceni za kilogram. 

Naslov: Mestni trg 8, Ljubljana

Gvant

V ponudbi trgovinice Gvant so moška, ženska in otroška oblačila iz druge roke različnih modnih znamk. Večinoma so uvožena iz Belgije, Nizozemske in Nemčije, kjer so second hand trgovine že vrsto let izjemno priljubljene. V Gvantu poudarjajo, da želijo ljudem omogočiti, da eksperimentirajo s svojim slogom oblačenja ter pri tem ne zapravijo celega premoženja. Prav tako si prizadevajo dvigniti zavest kupcev glede okolju škodljive hitre mode. Iz zanesljvih virov smo slišali tudi, da je posamezne kose oblačil iz trgovine Gvant možno rezervirati kar preko Facebooka.

Naslov: Šmartinska cesta 152, BTC Hala 3, Ljubljana

2nd Chance

Foto: FB 2nd chance

Za pivovarno Union se nahaja prav posebna trgovina 2nd Chance, v kateri lahko brskamo med nežno rabljenimi oblačili priznanih slovenskih in svetovnih kreatorjev. Na voljo so izključno ženski kosi in načeloma le z etiketo vrhunskih modnih znamk. Luksuzne obleke lahko kupimo za približno tretjino originalne cene, obenem pa storimo nekaj dobrega za naravo. 

Naslov: Lepodvorska 16, Ljubljana

Preberite še: Kabiné Šerinjon - prva slovenska knjižnica modnih oblačil 

Garderoba

Foto: Garderoba

V Šiški najdemo prikupno trgovinico Garderoba, katere vizija ni le prodaja, temveč širitev kuture nošenja rabljenih oblačil. Stranke želijo ozavestiti o prednosti nakupa izdelkov iz druge roke kot so boljši odnos do okolja, edinstvenost ponudbe in zaradi številnih pranj koži bolj prijazna oblačila. Garderoba ponuja rabljena ženska oblačila vseh velikosti in slovi po domačem vzdušju.

Naslov: Vodnikova cesta 71, Ljubljana

Moja Tvoja omara

Foto: Moja tvoja omara

V ljubljanskem BTC-ju lahko unikatna oblačila iz druge roke najdemo tudi v trgovinici Moja tvoja omara. Brskamo lahko izključno med kosi, ki jih trgovini prodajo ali podarijo fizične osebe v Sloveniji. Trgovina tako predstavlja idealno priložnost za vse, ki želijo prodati obleke, ki jih zaradi takih in drugačnih razlogov ne nosijo več. Nakup ženskih, moških ter otroških oblačil je mogoč tudi preko spleta. 

Naslov: Šmartinska cesta 152, BTC Hala 5, Ljubljana

Vintage Divas

Foto: Vintage Divas

Lična trgovina Vintage Divas, ki se je pred kratkim preselila na Gosposvetsko cesto, je specializirana za prodajo dizajnerskih in vintage oblačil iz druge roke. Vintage definira kot oblačila in modne dodatke, ki so bili narejeni med leti 1920 in 1990. Obisk priporočamo vsem, ki obožujejo modne znamke, malo manj pa njihove cene. Trgovinica je znana tudi po odličnih modnih nasvetih prodajalk. 

Naslov: Gosposvetska cesta 5, Ljubljana

Poleg stalnih trgovinic v Ljubljani nekajkrat na leto potekajo dogodki, na katerih je mogoče prodajati ali kupiti rabljena oblačila. Zgodba o uspehu so vsekakor garažne razprodaje v parku Tabor, zadnja je potekala 26. avgusta. Mi že težko pričakujemo naslednjo. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča