Je pametno, da ne nosite nedrčka?

Klavdija Rupar 18.12.2020
nedrček

A kljub temu, da je to nekaj povsem "naravnega" in normalnega, je zanimivo, da je najboljši občutek vseeno, ko zvečer po dolgem dnevu pridemo domov in ga damo dol. V trenutni situaciji, ko večina dela od doma, pa je povsem normalno, da mariskatera med vami nederčka ne nosi vsak dan. Pa je to pametno?

Pozitivne strani nenošenja nedrčka
Vas je strah, da bodo vaše prsi zaradi nenošenja tega kosa perila prej postale povešene? Naj vas potolažimo. Francoska raziskava, ki je spremljala 320 žensk v obdobju petnajstih let, je ugotovila, da so se ženskam, ki so redno nosile nedrček, dojke povesile prej, kot tistim, ki ga niso nosile. Biti brez nedrčka ima tudi druge prednosti: precej manj potenja in manj možnosti za draženje kože.

A za nekatere ženske je nošenje nedrčka vseeno priporčljivo. Če so vaše prsi večje, se boste hitro lahko počutile nelagodno in neudobno brez njega. Podobno je tudi, če imate izredno občutljive bradavičke - nekatera oblačila lahko povzročijo neprijetno draženje.

Pametno pa je, da ga nosite vsaj med vadbo, saj tako prepričite potencialno poškodbo živca ali vezi. 

Foto: Pexels

Najbolj pomembno je, da vam je nedrček prav
Ključnega pomena pri izbiri, ali boste nosili nedrček ali ne, je kakšen nedrček nosite. Nedrčki, ki imajo žico, se vam lahko zarežejo v kožo, obenem pa lahko povzročijo tudi razbarvanje kože in občutljivost pod dojkami. Izrednega pomena je tudi, da je nedrček prave velikosti, saj premajhni lahko povrzočijo zamašene mlečne žleze.

Ponoči pa je pametno, da spite brez nedrčka, saj s tem poskrbite, da se hrbtne in vratne mišice pravilno razvijejo. Če nedrček nosite ves čas, tudi ponoči, s tem lahko poškodujete prsni koš.

Pod črto
Na koncu je najbolj pomembno, da se sami odločite, ali boste ali ne boste nosili nedrčka. Najbolj pomembno je, da vam je udobno, saj je ogromno drugih stvari v ženskem svetu, ki je neudobnih. Naj nošenje ali ne nošenje nedrčka ne bo ena izmed teh stvari.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča