C&A predstavlja modno kolekcijo pomlad-poletje 2022

Helena Peterlin 21.02.2022
calookbookss22.jpeg11.jpeg

C&A se pridružuje pomladnemu prebujanju, prvim sončnim žarkom, svobodnim mislim, prosojnim materialom in toplim poletnim večerom. Kolekcija je razdeljena v tematske celote, ki jih je mogoče med seboj kombinirati v nešteto modnih različicah.

Ob odprtju nove tovarne jeansa FIT factory v Mönchengladbachu v Nemčiji C&A predstavlja novo kolekcijo Forever Denim iz organskega bombaža, ki se obenem razume kot nova smer v doseganju trajnostnih rešitev v proizvodnji tekstila.

Clockhouse – mladinska kolekcija
Z linijo Clockhouse so oblikovalci C&A za pomlad in poletje 2022 zasnovali tri glavne kolekcije – 90s Revival, Folk Festival in Genderless Collection. Vse imajo svojo zgodbo in so usmerjene na trende ready-to-wear generacije Z. Pokrivajo tako streetstyle kulturo devetdesetih kot bohemski stil in ročna dela.

Kolekcija 90s Revival odraža obdobje, ki je na družbenih omrežjih vedno bolj dominantno. Navdihnjena je z urbano modno estetiko in kombinira t. i. girl gang in boy squad z atletskimi podtoni. Japonska anime in manga kultura sta v veliki meri vplivali na ustvarjanje te kolekcije. Poudarjeni so vrečasti kroji hlač, cargo jeans, svetli vzorci na mini crop topih in kratke majice, preko katerih plastimo oversize srajce in jakne. Majice so potiskane s slogani s pozitivnimi sporočili, kar ustvarja svojevrstno nasprotje dizajnu, ki sicer komunicira glasno uporništvo. Barvno dominirata črna in bela, spremljata pa ju modra in vijoličasta.


Nežni vzorci, travniške cvetice, tradicionalni japonski motivi, ročna dela in vezenine, navdihnjene s folkloro – vse to predstavlja trajnostna kolekcija Folk Festival. Idealno se dopolnjuje z navdušenjem generacije Z nad ročnimi deli, mešanjem vzorcev, pleteninami, bombažnimi jaknami, paisley vzorcem in tkanjem. Estetika te kolekcije, ki jo nosimo z jeansom, pušča močan pečat tudi z ročnim delom. Tradicionalne tehnike izdelave, kot so barvanje sharibori, ročni odtisi in indigo barvanje, so bili navdih za nastanek linije. Barvna paleta vsebuje različne odtenke modre, med njimi tudi globoko nasičeno indigo modro.


Kolekcija Genderless je razvita z namenom, da izrazi razpoloženje generacije Z. Kombinira namreč pozitivne, t. i. feel good slogane z oversize silhuetami, medtem ko hkrati prinaša trajnostne materiale, ki so vezni člen s to generacijo. Barvna paleta odslikava prehod v pomlad, medtem ko so abstraktni boho motivi jedro celotne kolekcije. Močno sporočilo kolekcije je različnost in možnost kombiniranja ne glede na spol.

V kolekciji Clockhouse je tim ustvaril DIY Denim kolekcijo za dekleta, ki vključuje tudi velikosti plus size. Kolekcija je od začetka februarja dostopna online.

Ženska kolekcija C&A pomlad/poletje 2022
Ženska kolekcija C&A sanjari o prebujajoči se pomladi: prvih sončnih žarkih, svobodnih mislih, prosojnih materialih in toplih poletnih večerih. Cvetlični vzorci bodo dominirali prihajajoči sezoni, zato ni presenetljivo, da je kolekcija Cottage and Botanical Garden popoln uvod v prihajajoče dni. Sledi ji kolekcija Vitamin Sea s prelepimi oblekami White Story, ki jih lahko nosimo za različne spomladanske in poletne priložnosti.


Konceptualno je kolekcija Cottage and Botanical Garden stkana iz romantičnih sanjarij in občutkov povezanosti z naravo. Barvna paleta se giblje od nevtralnih tonov, kakršna je nežna barva pšenice, do zelenih odtenkov trave in seveda večnih cvetličnih barv. Romantični ženstveni detajli, kot so statement ovratniki, cvetlične vezenine, delikatni trakovi ter napihnjeni rokavi in naborki, so največji dekorativni elementi kolekcije.


Vzorci vichy in številni cvetlični potiski puščajo močan vtis, čeprav je barvna paleta umirjena. Krep materiali, rebraste tkanine in kvačkani všitki so podpis nove kolekcije. Jeans bež barve iz materiala Cradle to Cradle Certified® je globalno prepoznani element za trajnostne proizvode, izdelane s podporo krožnega gospodarstva, kar je prav tako del nove kolekcije. Jeans kosi so navdihnjeni z delovnimi oblačili, kot so jakne, kombinezoni in podložene kavbojke. Spran jeans daje kolekciji retro videz. Barva je svetlejša, kroji pa širši, bolj nežni in sproščeni. Dodatki, kot so klobuki in pletene torbe, so pika na i popolnemu poletnemu videzu.


Boho plažni stil dopolnjujejo trajnostni materiali kopalk v kolekciji Vitamin Sea. Barve se gibljejo od peščenih, nebesno modrih in tistih, ki ponazarjajo sončni zahod. Boho vibracija se kaže v abstraktnih vzorcih, ki so prikazani kot grafični cvetlični potiski. Brezskrbno sproščen stil kolekcije Happy Dresses je v materialih, kot so poplin, krep, muslin in jersey. Kot poklon trajnosti so številni kosi narejeni iz materiala z oznako Ecovero Viscose, organskega bombaža in recikliranega poliestra. Dodatki, kot so klobuki, vizirji, torbe za na plažo in sandali, so prav tako del kolekcije.

Čas epidemije je povečal željo po druženju, kar se kaže kot želja po zabavah na eni in povečana zavest glede trajnostne garderobe na drugi. Pri C&A se temu prilagajajo s ponudbo oblačil, ki se jih lahko nosi na več načinov in kombinira z različnimi stili. White Story Day je takšen primer – vrtna zabava v belem prinaša veliko razkošje detajlov in tekstur, ki dvignejo razpoloženje. Tkanine so prefinjene, boho detajli poleg trakov, naborkov in volančkov pa simbolizirajo sproščenost krojev, ki kose pomaga kombinirati tako v dnevnih kot večernih priložnostih.

Z odprtjem tovarne FIT v Mönchengladbachu C&A predstavlja novo kolekcijo Forver Denim. Proizvedena je v Nemčiji in izdelana iz bio bombaža z uporabo obnovljivih virov energije ter z varčevanjem vode v vseh segmentih proizvodnje. Kolekcija prinaša različne stile in videze za ženske in moške.

Kolekcija za ženske C&A za pomlad in poletje 2022 bo dostopna v trgovinah od marca 2022.
#wearthechange #candashowroom #candaSS22 | www.c-a.com

Fotografije iz dogodka: Katarina Veselič

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča