Boho chic stil in najlepše kaftan obleke za poletje

Boho Chic se vrača - najlepši kaftani in tunike za poletje 2024

Valentina Jarc 13.06.2024

Čeprav modni sceni ta trenutek kraljuje Gen-Z, ki obožuje udobne kargo hlače, oprijete majice in modnih dodatkov v stilu Y2K, je z novimi boemskimi kolekcijami prišla alternativa za vse tiste, ki so jih čevlji s platformo in otroške majice pustili hladne. Definitivno se tudi mi strinjamo, da je nekaj bolj odraslega na bluzah z volani, jaknah z resami, slamnikih in velikih torbah. Boemske mode pa seveda ne bi bilo brez tunik oziroma kaftanov. Širokih oblek, ki plapolajo okrog naših teles ter služijo tudi kot naša osebna prenosna hladilna naprava. Poletje je čas, ko si želimo telesa oviti v čim bolj lahkotne in naravne materiale in kaftani vsekakor sodijo v to kategorijo.

Boho chic stil in najlepše kaftan obleke za poletjeH&M Limited edition 

Lahkoten in razkošni videz kaftana

Bodimo realni, oblačenje je v soparnih spomladanskih in poletnih dneh lahko nadvse težka naloga. K sreči imamo preprosto rešitev, ki nam bo najbolj pasje dneve prihajajoče poletne sezone pomagala preživeti s čim manj potu in oblačil, ki se držijo kože - kaftan. Ne gre za svobodomiseln slog modnih urednic in pop zvezd, saj je kaftan že tisočletja nepogrešljiv del omare in izvira kot tradicionalna in ikonična obleka iz Afrike in Bližnjega vzhoda. Nekaj izredno posebnega je v lahkotnem in razkošnem videzu kaftana – morda je to valovita in fluidna silhueta ali morda udobni, lahkotni materiali, iz katerih so kaftani pogosto izdelani. To so bombaž, saten ali svila.

Boho chic stil in najlepše kaftan obleke za poletje@MyTheresa / Taller Marmo , MissoniBoho chic stil in najlepše kaftan obleke za poletje@MyTheresa / EtroBoho chic stil in najlepše kaftan obleke za poletje@Saarde

Kaftan za na plažo, v mesto ali večerno zabavo

Ni važno, ali se junija odpravljamo na morje ali ne, kaftan je odlična izbira tudi za sprehod po razbeljenih mestnih ulicah. Tako praktičen je, da lahko oblečene vanj skočimo tudi na kolo in se odpeljemo do najbližje tržnice. Poleg kopalk je kaftan zagotovo najpomembnejše počitniško oblačilo. V letošnjih kolekcijah je polno odličnih modelov, ki bodo kos vročinskim valom, ki prihajajo. Najbolj všeč so nam zaradi ohlapnosti, elegantnega videza, čistih linij in versatilnosti. Tunike in kaftane lahko kombiniramo z usnjenimi natikači in cekarji, odlično pa so videti tudi s sandali z visokimi petami in opaznim nakitom. Omenimo naj še pas, ki lepo poudari postavo in bo všeč tistim, ki rade poudarijo linije svojega telesa. 

Z ogledom naše tokratne galerije se prepričajte, da je kaftan zagotova ena izmed najbolj udobnih oblek, ki jo lahko kupite v tem trenutku.

Boho chic stil in najlepše kaftan obleke za poletje@MyTheresa / CamillaBoho chic stil in najlepše kaftan obleke za poletje@H&MBoho chic stil in najlepše kaftan obleke za poletje@MyTheresa / Dolce & Gabbana , PucciBoho chic stil in najlepše kaftan obleke za poletje@Saarde

 

Izbor urednika