5 trendov skozi rožnata sončna očala

CITYLIFE 30.04.2019
Očala

Iz zime v poletje

Smo kdaj pomislili na to, da bi smučarska očala nosili tudi poleti? Morda ne, toda modni oblikovalci so vedno korak naprej. Trenutni trendi napovedujejo vrnitev športnih očal z barvitimi stekli in obliko, ki spominja na smučarsko. Celoten dizajn deluje nekoliko retro, kar je rdeča nit skoraj vseh ostalih stilov. Poleg znamk, kot so Loewe, Gucci in Rick Owens, bomo to obliko očal našli tudi pri dostopnejših znamkah, kot sta Mango in Monki.

Sončna očala Mango.

Sodobna Matrica

Iz enega najmočnejših trendov, kar se tiče sončnih očal zadnjih sezon, tj. priljubljene mačje oblike, se je razvil še nekoliko bolj nenavaden trend, ki zahteva kar precej drznosti, in sicer izredno ozka očala. Takšne smo opazili pri Fendiju, Sally LaPointe, Acne Studios in mnogih drugih. Samo pomislimo na kultni film Matrica in takoj nam bo jasno, zakaj ta videz zahteva precej premišljen pristop.

Sončna očala Acne Studios.

Geometrija

Okrogle oblike so dolgočasne, menijo pri Chloé,Dries van Notnu in Marniju. Klasične zaobljene oblike so letos zamenjali robustni dizajni in nenavadne oblike – tako pravilnih geometrijskih oblik kot tudi povsem naključne in abstraktne. Kar se tiče oblike okvirjev, praktično ni omejitev. Nam je še posebej všeč oblika peterokotnika, ki deluje hkrati retro in sveže.

Sončna očala Chloe.

Barve mavrice

Potem ko smo že spoznali pisane okvirje, so na modno sceno pridrvela sončna očala z barvitimi stekli. Med njimi lahko najdemo celoten barvni krog. Po hitrem pregledu modne piste so skupni imenovalci prozorni in plastični materiali, neon ali pastelne barve, še posebej pogosta je rožnata. Pri oblikah pa je izbira ogromna, tako da boste zagotovo našli pravo barvo v svojem najljubšem stilu.

Sončna očala Dries Van Noten.

Eklektični retro

Za modne posebneže je že dalj časa največja inspiracija prav znamka Gucci in tudi tokrat je tako. Gre za nenavadne kombinacije barv, vzorcev in stilov, ki še najbolj spominjajo na prehod iz sedemdesetih v divja osemdeseta leta. Pri sončnih očalih je to opazno predvsem v obliki okvirjev, ki so bodisi zelo široki, robustni in opazni ali pa jih praktično ni. Lahko so tudi vzorčasti ali pa posuti s kamni in drugimi dekoracijskimi elementi.

Sončna očala Gucci.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča