5 skandinavskih modnih znamk, ki jih moramo poznati

Klavdija Rupar 01.01.2019
5 skandinavskih modnih znamk

Danes pa vam predstavljamo pet drugačnih modnih znamk, katere bi morali poznati vsi navdušenci mode. Te modne znamke so precej bolj tehnološko napredne od ostale Evrope, napredne pa so tudi na področju mode in izdelkov.

Blanche

Blanche je ekološka modna znamka, ki sta jo ustanovili Mette Predin in Melissa Bech, vse skupaj pa se je začelo zato, ker nista mogli najti kavbojk, ki ne bi škodile okolju. Tako sta z izkušnjami enostavno to ustvarili sami. S prvo kolekcijo, ki je vsebovala kavbojke in druge bombažne kose, nista popolnoma dosegli svojih ciljev,  zagotovo pa jih bosta v prihodnosti. Celotna produkcija deluje v Kopenhagnu, vsako leto pa predstavita štiri kolekcije na leto in dve kolekciji kavbojk.
blanchecph.com

Foto: Blanche

Fjällräven

V letošnjem letu smo opazili zanimive nahrbnike različnih barv. Kljub temu, da so videti bolj športno pa jih nosi več modnih navdušenk in jih kombinira s tudi manj športnimi kosi. To so nahrbtniki Kanken, ki spadajo pod švedsko znamko Fjällräven, pri nas jih lahko najdemo v različnih trgovinah s konceptom. Je preprost in funkcionalen, izdelan pa je iz recikliranih plastenk, porisan pa je s tehnolgojo SpinDye, ki zmanjšuje porabo vode, energije in kemičnih dodaktov.
fjallraven.com

Foto: Fjällräven

All Blues

Je znamka nakita, ki v ozadju skriva zanimivo zgodbo. Obstaja že od leta 2010, ko so delali le moški nakit, pozornost pa so začeli dobivati po izdaji mikro kolekcije. Oblikujejo tako moški kot ženski nakit, seveda pa je kolekcija za ženske precej bolj obširna. Uhani, zapestnice, prstani in dodatki za lase privabljajo različna podjetja in tudi igralke kot je Emma Watson.
allblues.se

Foto: All Blues

Rains

Danska znamka, ki so jo ustanovili leta 2012 je razbila mit, da dežni plašč ne more bit moden. Njihove jakne predstavljajo kombinacijo tradicionalnih gumjastih delov, napredne tehnologije in sodobne mode. Ko je njihov kos osvojil svet, so se odločili, da ustvarijo različna oblačila in dodatke, kot so dežni plašči, torbe in modni dodatki. Navdih so iskali v skandinavskem vremenu.
rains.com

Foto: Rains

Annie Berner

Norveška kreativka je ustvarila nakit pod svojim imenom, želi pa si tudi znamko, ki je obstojna in prijazna okolju. Med šolanjem je preučevala različne materiale in v Londonu zaključila študij modnega nakita. Srebrne kose ustvarja v Oslu in jim dodaja barvo, vsi materiali pa so reciklirani. Kosi, ki so sicer veliki pa so izredno lahki, moden in klasičen dizajn pa je tudi precej kakovosten.
annieberner.com

Foto: Annie Berner

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča