Škoda Kamiq - razkrita notranjost malega terenca

Matej Jurgele 07.02.2019
Škoda Kamiq

Škodo Kamiq zaznamuje novi koncept notranjosti, ki ga je znamka prvič predstavila s konceptno študijo Vision RS. Karakterna linija okoli visoko umeščenega prostostoječega zaslona v voznikovem neposrednem vidnem polju sledi liniji pokrova motornega prostora, ustvarja pa tudi ergonomsko površino za dlan, s katero voznik upravlja zaslon na dotik. Ena od digitalnih posebnosti novega Škode Kamiqa je opcijska virtualna armaturna plošča (Virtual Cockpit) z 10,25-palčnim zaslonom, ki se uvršča med največje v tem avtomobilskem segmentu. Na novo zasnovana instrumentna plošča povzema elemente zunanjosti. Stranske prezračevalne šobe na zunanjih straneh segajo v vrata in s tem optično poudarjajo občutek Kamiqove prostornosti.

Prvi pogled v Škodo Kamiq.

Nova struktura površin, tople barve in ambientna osvetlitev

Instrumentna plošča z novimi dekorativnimi elementi in sprednje vratne obloge imajo kakovostno, z mehko peno podloženo površino, ki spominja na kristalaste strukture in bo tudi v prihodnje zaznamovala dizajn znamke Škoda. Za prijetno vzdušje v notranjosti skrbi ambientna osvetlitev, ki bo na voljo v bakreni, rdeči ali beli barvi. Te optično poudarjajo barvne odtenke in barvne kontrastne šive sedežnih prevlek. Opcijsko je na voljo oblazinjenje iz žlahtnih mikrovlaken Suedia. Za dodatno udobje v novem Škodi Kamiqu skrbi opcijsko ogrevanje vetro­branskega stekla, zadnjih sedežev in volana.

Veliko prostora po zaslugi dolge medosne razdalje

Škoda Kamiq, ki je zasnovan na prečni modularni platformi (MQB), v slogu znamke ponuja odlično notranjo prostornost. Osnovo za to predstavlja dolga medosna razdalja, ki meri 2.651 milimetrov in zaradi katere je na zadnjih sedežih izjemno veliko, kar 73 milimetrov prostora za kolena. Prostornina prtljažnika znaša 400 litrov. Če podrete zadnja sedežna naslonjala, se kapaciteta prtljažnika poveča na 1.395 litrov.

Svetovna premiera nove Škode Kamiq bo od 5. do 17. marca 2019 na ženevskem avtomobilskem salonu.
skoda.si

Fotogalerija

Škoda KamiqPrvi pogled v Škodo KamiqPrvi pogled v Škodo Kamiq

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča