Širjenje mreže električnih polnilnic tudi na Gorenjsko

Matej Jurgele 06.01.2022
porsche-slovenija-ionity-radovljica-2

Mreža ultrahitrih polnilnic Ionity po Sloveniji se s pomočjo znamke MOON neprestano širi. Dosedanjim lokacijam pri Ilirski Bistrici, Mariboru, Kopru in Smedniku sta se konec lanskega leta pridružili še obe počivališči (tako v smeri proti Ljubljani kot proti Jesenicam) na gorenjski avtocesti pri Radovljici. 

Projekt se je začel leta 2020, ko se je družba Ionity dogovorila za postavitev polnilnic na počivališčih OMV. Zanje smo nato pri znamki MOON pripravili celoten projekt in dokumentacijo ter začeli pridobivati zahtevana dovoljenja oziroma sprožili potrebne upravne postopke. 

Sama gradnja se je, potem ko je Ionity za izvajalca gradbenih in drugih del izbral prav podjetje Porsche Slovenija oziroma znamko MOON, s pomočjo podizvajalcev začela junija lani in končala septembra istega leta. Na vsaki strani avtoceste so postavili po dve polnilnici (vsaka ima en 350-kilovatni priključek) in pripravili vse potrebno – od gradbenih del do vseh inštalacij – za hitro postavitev dodatnih, ko se bo za to pokazala potreba. Od konca leta 2021 so te polnilnice na voljo tudi uporabnikom storitve MOON charge, ki tako svoje kartice in aplikacije lahko uporabljajo na več kot tristo polnilnicah v Sloveniji in preko 1.700 polnilnicah Ionity po Evropi. Podjetje Porsche Slovenija upravlja svojo mrežo hitrih (DC) in klasičnih (AC) polnilnic MOON charge, v kateri je že več kot sto polnilnih mest po vsej Sloveniji.

V Porsche Slovenija so s postavitvijo polnilnic Ionity pri Radovljici dokazali, da so strokovnjaki njihove znamke za trajnostno e-mobilnost MOON kos tudi najzahtevnejšim projektom. Pričakujejo, da se bo tudi, da se bo mreža polnilnih postaj Ionity v Sloveniji še širila, predvsem na področju ljubljanskega avtocestnega obroča.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča