Marles hiše in Porsche Slovenija združujeta moči

Matej Jurgele 05.03.2020
Marles hiše in Porsche Slovenija združujeta moči

Podjetji želita okoljsko odgovornost predstaviti svojim kupcem in jim ponuditi prihodnost bivanja in logistike že danes

Medpanožna povezovanja, ki presegajo združevanje zgolj znotraj posameznih industrijskih panog, so vse pogostejša. Strateško sta se povezali podjetji Marles hiše Maribord.o.o., ki je z naskokom največji slovenski proizvajalec lesenih montažnih hiš, in podjetje Porsche Slovenija d.o.o., ki je z vsemi znamkami, ki jih zastopa, največji distributer osebnih avtomobilov v Sloveniji. Cilj združitve je omogočiti strankam kakovost bivanja in mobilnosti na najvišji ravni (z minimalnim obremenjevanjem okolja).

Kakovost bivanja je tesno povezana z okoljsko usmeritvijo obeh družb, ta pa z racionalno rabo energije in njeno samooskrbo, zato so v podjetjih Marles hiše in Porsche Slovenija prepričani, da zmorejo s skupnimi močmi in znanjem ne le doseči ciljev nizkoogljične družbe, temveč jih celo preseči.

Bogdan Božac, prokurist družbe Marles hiše Maribor: »V podjetju Marles hiše že leta snujemo in gradimo objekte, ki minimalno obremenjujejo okolje ter s tem izpričujemo svojo zavezanost nuditi uporabnikom naših objektov najvišje možno bivalno udobje. Zato je naše sodelovanje s Porsche Slovenija smiselno nadaljevanje te naše usmeritve, saj želimo, da naši objekti postanejo tudi osnovni temelj energetske samooskrbe ter osnovna celica zagotavljanja mobilnosti vseh graditeljev Marlesovih objektov.«

Danilo Ferjančič, direktor družbe Porsche Slovenija: »Seveda smo pri Porsche Slovenija veseli, da lahko vrhunske izdelke in storitve naše blagovne znamke MOON ponudimo tudi v sodelovanju s podjetjem Marles hiše Maribor. Verjamem, da bodo kupci Marlesovih hiš prepoznali vrhunsko kakovost izdelkov MOON in udobje, ki jim ga lahko nudijo pri e-mobilnosti in rešitvi trajnostnega pridobivanja in shranjevanja energije – hkrati pa so takšne rešitve ne le bolj prijazne do okolja, temveč dolgoročno tudi cenovno zelo ugodne.«

Partnerstvo za okolju prijaznejše bivanje in zagotavljanje mobilnosti

Podjetje Marles hiše Maribor je prepoznavno kot vodilno slovensko podjetje na področju tehnoloških rešitev trajnostno energetsko varčne gradnje sodobnih stanovanjskih hiš in investicijskih objektov tudi zaradi neprestanega vlaganja v razvoj izjemno energijsko učinkovite gradnje. 

Porsche Slovenija z zastopanimi znamkami Audi, Volkswagen, Seat, Škoda in MOON pa je ne le največji distributer vozil pri nas, pač pa je predvsem zaradi pospešenega uvajanjem električnih in elektrificiranih vozil na našem trgu tudi najnaprednejši. Je tudi prvi avtomobilski distributer v Sloveniji, ki s svojo blagovno znamko MOON ponuja celovito rešitev polnjenja baterij električnih avtomobilov vseh znamk ter s hranilnikom električne energije in fotovoltaičnim pridobivanjem električne energije ponuja tudi samooskrbo, ki je nujna za doseganje ciljev nizkoogljične družbe v prihodnosti.

Partnersko povezovanje blagovnih znamk Marles in MOON zmore kot prvo ponuditi celovite rešitve na področju bivanja s polnilno infrastrukturo za samooskrbo z električno energijo pri gradnji stanovanjskih, poslovnih in javnih objektov. Marles je tako svojim obstoječim paketom za izvedbo objektov dodal še paket Clean Energy, ki kupcu hiše ponuja inteligentno polnilno postajo MOON Community (svetovanje, načrtovanje, vgradnja), z možnostjo uporabe električne energije, pridobljene z lastno sončno elektrarno, in hrambo doma proizvedene električne energije v hranilniku le-te.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/tehnis/domains/citylife.si/tmp) in Unknown on line 0