mercedes-benz-star-experience-amzs-vransko-foto-ziga-intihar

Robert Lešnik - avto mora izžarevati lepoto, biti nekaj posebnega in postati ikona

Janko Zrim 23.05.2024

Tradicionalni dogodek, Mercedes-Benz Star Experience, je v center varne vožnje AMZS na Vranskem, privabil številne stranke in potencialne kupce, da v živo vidijo in preizkusijo najnovejše modele vozil Mercedes-Benz. Hkrati pa je bila to tudi priložnost predstavitve pred kratkim odprtega AMG Performance centra v Ljubljani. Tako so bili obiskovalcem na ogled in preizkus tudi  najzmogljivejši modeli AMG, ki združujejo brezhibno inženirstvo z estetsko dovršenostjo. 

mercedes-benz-star-experience-amzs-vransko-foto-ziga-intiharmercedes-benz-star-experience-amzs-vransko-foto-ziga-intihar

Robert Lešnik predstavil vizijo oblikovanja vozil   

Predstavitve ob otvoritvi dogodka Mercedes-Benz Star Expirience  se je udeležil tudi Robert Lešnik, zagotovo prvo globalno ime slovenskega avtomobilskega oblikovanja , ki je spregovoril o smernicah oblikovanja te ikonične in najstarejše avtomobilske znamke. 

mercedes-benz-star-experience-amzs-vransko-foto-ziga-intiharmercedes-benz-star-experience-amzs-vransko-foto-ziga-intihar

Izbranim poslušalcem je razkril kar nekaj zanimivosti in način dela oblikovalca pri Mercedes-Benzu, ter videnje razvoja mobilnosti v luči prehoda na električni pogon. 

mercedes-benz-star-experience-amzs-vransko-foto-ziga-intiharmercedes-benz-star-experience-amzs-vransko-foto-ziga-intihar

Ravno slednje, popoln prehod na električna vozila, postavlja velike izzive vsem evropskim proizvajalcem, saj je pri kupcih še vedno veliko povpraševanje po avtomobilih z motorji na notranje zgorevanje.   To je značilno še posebej za premim znamke, tako da pri Mercedesu razvoj trenutno poteka praktično po dveh vzporednih svetovih - klasičnem in električnem. 

Mercedes-Benz je prava ikona med avtomobilskimi znamkami

Oblikovalcev Robert Lešnik je malce bolj podrobno predstavil razvoj v oblikovanju znamke Mercedes-Benz, ko nekakšne brezčasne ikone v svetu avtomobilizma.  To je videti še posebej v najvišjem, luksuznem segmentu te znamke, ki zaobsega modele AMG, Maybach in razred G.  Po njegovih besedah mora biti avto lep, nekaj posebnega in doseči naziv ikona. 

mercedes-benz-star-experience-amzs-vransko-foto-ziga-intiharmercedes-benz-star-experience-amzs-vransko-foto-ziga-intiharmercedes-benz-star-experience-amzs-vransko-foto-ziga-intihar

Tukaj mu lahko pritrdimo, saj ima znamka Mercedes-Benz  v svoji, skoraj 140-letni zgodovini za sabo tako ikonične ljudi, ki so ustvarjali znamko, kot tudi ikonični stil, znamko in izjemna vozila. 

»Vsak model namreč pripoveduje svojo zgodbo in prav na takšnih dogodkih lahko vidimo, kako se naše ideje prelevijo v resnične izkušnje za uporabnike«, je predstavitev strnil Robert Lešnik, vodja zunanjega oblikovanja pri znamki Mercedes-Benz.

mercedes-benz-star-experience-amzs-vransko-foto-ziga-intiharmercedes-benz-star-experience-amzs-vransko-foto-ziga-intihar

Prvi AMG Performance center v regiji

Znamka AMG je že več kot pol stoletja sinonim za izjemno zmogljivost in v prenovljenem salonu vozil Mercedes-Benz v Ljubljani je poseben prostor namenjen prav njej. Namenjen je ljubiteljem zmogljivih avtomobilov, ki iščejo edinstveno kombinacijo prestiža, vrhunske tehnologije in izjemnih voznih zmogljivosti. Cilj prvega tovrstnega centra v regiji je približati ekskluzivno znamko kupcem in preseči tudi najvišje standarde, z naborom ekskluzivnih avtomobilov, drugačno obliko razstavnih prostorov in posebej usposobljenimi strokovnjaki za avtomobile AMG, ki najbolj zmogljive modele poznajo do zadnje podrobnosti in lahko strankam ponudijo popolno AMG izkušnjo.

Foto: Žiga Intihar

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika