Prvi popolnoma električni avtomobil znamke CUPRA v Sloveniji

Matej Jurgele 01.02.2022
cupra-born-aurora-blue-19hq

Zunanjost CUPRA Borna ne skriva, da ima vozilo športen značaj, ki s kombinacijo tekočih površin in tehničnih detajlov izraža agilnost in zmogljivost. Notranjost električnega avtomobila je zasnovana v duhu digitalizacije in ponuja elegantno potniško kabino s pečatom okoljske osveščenosti. Serijski školjkasti sedeži so v sodelovanju s SEAQUAL® INITIATIVE zasnovani iz trajnostnih materialov, ki so izdelani iz plastičnih odpadkov, odstranjenih iz oceanov.

V notranjosti je takoj opaziti, da je ta prijetna, športna in kar je pomembno - osredotočena na voznika. Omeniti velja Cuprin volan s satelitskimi gumbi in podporno sredinsko konzolo ter školjkaste sedeže. CUPRA Born je opremljen z najsodobnejšo razpoložljivo tehnologijo, vključno s projicirnim sistemom zaslona s tehnologijo obogatene resničnosti.Kot se za modele CUPRA spodobi, se tudi Born ponaša z veliko mero športnosti, ki jo zagotavljajo dinamično uravnavanje podvozja DCC v kombinaciji s športnim vzmetenjem in ESC Sport, progresivni volan ter večje zavore in širše pnevmatike, nameščene na 20-palčnih platiščih iz lahke litine. Za Cuprin prvi popolnoma električni avto bosta na voljo dve stopnji moči: 110 kW (150 KM) in 150 kW (204 KM); za močnejšo različico bo na voljo tudi opcijski paket e Boost, s katerim se bo moč lahko povečala na do 170 kW (231 KM). Takšna zaloga električne moči omogoča odlične pospeške in sicer samo 2,6 s od 0 do 50 km/h in samo 6,6 s od 0 do 100 km/h. Za napajanje elektromotorja skrbi napredna litij-ionska baterijska tehnologijo, ki omogoča doseg okrog 540 kilometrov (z baterijo kapacitete 77 kWh). Polniti jo je mogoče na hitrih polnilnicah z enosmernim tokom z močjo 135 kW (baterija kapacitete 77 kWh), kjer se za nadaljnjih 100 kilometrov vožnje lahko napolni v samo 7 minutah. CUPRA Born lahko opremite tudi s toplotno črpalko, ki izboljša doseg vozila v hladnih pogojih.


Poleg tradicionalne prodaje bo za CUPRA Born v ponudbi tudi možnost sklenitve naročniške pogodbe, ki bo vključevala uporabo vozila in druge povezane storitve. Nova strategija bo omogočila vstop na nove mednarodne trge in povečala prisotnost znamke v najbolj elektrificiranih državah. 

Fotogalerija

Cupra Born Cupra Born Cupra Born Cupra Born Cupra Born Cupra Born Cupra Born Cupra Born

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča