Novi Renault Twingo GT - Več moči za povečanje užitka v vožnji

Anja Mrevlje 08.06.2016
Novi Twingo

Nova različica Renault Twingo GT je nabrušena za posebno uživanje v vožnji s pomočjo strokovnega znanja Renault Sport Cars in bencinskega motorja Energy TCe s prostornino 898 cm3, katerega največjo moč so povečali na 110 KM, največji navor pa na 170 Nm. To so dosegli s predelavo dovoda zraka ter prilagoditvijo računalniškega krmiljenja motorja in prestavnih razmerij. Twingo GT tako ponuja zelo živahno vožnjo ter lahkotno in živahno vrtenje motorja.

Za varno izkoriščanje tega povečanja zmogljivosti ima Twingo GT predelano tudi podvozje, ki ima spremenjene obese, poleg tega pa tudi prilagojene nastavitve delovanja sistema za nadzor stabilnosti ESP ter variabilnega volanskega servo sistema. Živahne vozne lastnosti in odziven volan zagotavljata natančno vodljivost in odlično lego na cesti. Twingo GT s temi značilnostmi vozniku ponuja dosegljivo uživanje za volanom.

Novi Renault Twingo GT

Twingo GT je takoj prepoznaven zaradi 17-palčnih platišč, bočne reže za zajem zraka, dveh izpušnih cevi in nove oranžne barve karoserije. Njegov športen videz je hkrati tudi namig na njegovo poreklo. Pravzaprav je oblikovalska študija Twin'Run napovedovala obliko serijskega Twinga III, različica GT pa je od te študije prevzela posebno obliko platišč in reliefni odtis profila NACA, ki je poklon obliki kril slovitega ameriškega letala. Poleg tega znižano podvozje in velika kolesa poskrbijo za vpadljivo skladno silhueto avtomobila.

Twingo GT je na voljo v štirih karoserijskih barvah: novi oranžni (Orange Piment), lunino sivi (Gris Lunaire), globinsko črni (Noir Profond) in ledeniško beli (Blanc Glacier). Za poudarek športnosti je notranjost ozaljšana z oranžnimi detajli, pragova vrat imata oblogo z napisom Renault Sport, stopalke so iz aluminija, glava prestavne ročice pa iz zlitine zamak.
renault.si

Fotogalerija

Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault Foto: Renault

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča