Novi Nissan GT-R Nismo

Anja Mrevlje 09.06.2016
Novi Nissan GT-R Nismo

Tako kot pri standardnem modelu ima tudi prednji del modela GT-R Nismo osvežen videz, ki ga poudarja nov odbijač. Prednji odbijači modela GT-R Nismo so v nasprotju s standardnim modelom izdelani iz ogljikovih vlaken in oblikovani z natančnostjo japonskih mojstrov Takumi, pri čemer se plasti ogljikovih natančno prekrivajo, kar zagotavlja optimalno trdnost. Krilca so zasnovana tako, da izboljšajo pretok zraka okoli vozila in proizvedejo velik pritisk proti tlom ter hkrati usmerjajo zrak okoli blatniškega koša za večjo aerodinamičnost.

Zmogljivost modela GT-R Nismo s štirikolesnim pogonom je prav tako izboljšana. Inženirji so zaradi še trdnejše karoserije lahko dodatno izpopolnili blažilnike, vzmeti in nosilce, kar skupaj z večjim pritiskom proti tlom poskrbi za lažjo vodljivost. Poganja ga 3,8-litrski V6 z dvema turbopolnilnikoma, ki še zmeraj proizvede neverjetnih 441 kW (600 konjskih moči).

Motor modela GT-R Nismo, znan tudi kot "VR38DETT" , je rezultat strokovnega znanja, ki ga je znamka Nismo pridobila s sodelovanjem pri dogodkih avtomobilističnega športa po vsem svetu. Motor je dopolnjen s šeststopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko in vključuje visoko zmogljiva turbopolnilnika večjega premera, ki se uporabljata za dirke GT3. Novi GT-R Nismo se kljub svoji večji zmogljivosti lahko pohvali z izboljšanim splošnim ravnotežjem in tako zagotavlja, da ga lahko z zadovoljstvom vozite tako na zaviti gorski cesti kot tudi na lokalnem dirkališču.
nissan.si

Fotogalerija

Foto: Nissan Foto: Nissan Foto: Nissan Foto: Nissan

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča