Novi Peugeot 308 prejel nagrado za oblikovno zasnovo

Matej Jurgele 28.03.2022
peugeot-308-2022-11

Vseh 50 članov mednarodne žirije izbora Red Dot Award je prepričal s svojim privlačnim videzom, prepoznavnim stilom, kakovostno zasnovo in inovativnim voznikovim mestom i-Cockpit. Strokovna žirija oblikovalcev vsako leto podeli nagrade za «odličnost na področju oblikovanja» v 51 kategorijah izdelkov. Kupci z vseh celin se zanašajo na «Red Dot», ki je jamstvo za kakovost, pametno oblikovno zasnovo in izjemno ergonomijo. Peugeot 308 že sedmi model znamke Peugeot, ki je prejel to prestižno oznako, ki je bila ustvarjena v Nemčiji leta 1955 in je od takrat postala svetovna oznaka za najboljši dizajn.

Nove zapovedi na področju oblikovne zasnove

Žirijo je prepričala prepoznavna, dinamična, elegantna in uravnotežena oblikovna zasnova zunanjosti novega 308. Vozilo 308 je prvi model z novim logotipom znamke Peugeot, ki se bohoti na okrasni maski z izraznimi grafičnimi motivi in elegantno zakriva radarski merilnik sistemov za pomoč pri vožnji. Prednji del krasi izklesani vertikalni svetlobni podpis, značilen za modele znamke Peugeot, pri izvedenkah GT in GT Pack pa se mu pridružujejo še žarometi Matrix LED, ki vsakodnevno zagotavljajo učinkovitost in varnost. Na zadnjem delu se nahajajo LED luči v obliki treh levjih krempljev, ki poudarjajo vizualno podobo znamke. 

V potniškem prostoru se nahaja i-Cockpit® 3D (digitalna instrumentna plošča nad kompaktnim volanom) s po meri nastavljivimi tipkami i-Toggles pod novim zaslonom na dotik, ki omogoča intuitivno rabo kot pri pametnem telefonu. Sedeži so pridobili oznako AGR (znak odličnosti, ki ga podeljujejo neodvisno združenje zdravnikov in zdravstvenih specialistov) zaradi svoje ergonomske oblike in zares številnih nastavitev. Podrobnosti so skrbno dodelane, kot na primer ambientalna osvetlitev (na izbiro je 8 barv), ki sega vse do vratnih plošč, prekritih z materialom Alcantara® ali iz pravih kosov stisnjenega aluminija, odvisno od izvedenke.

Novi Peugeot 308 je na voljo s priključnim hibridnim motorjem ali z motorjem z notranjim zgorevanjem.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika