Novi Mercedes-Benz CLA - prepozna tudi raven vašega stresa

Matej Jurgele 17.05.2019
Novi Mercedes-Benz CLA - prepozna tudi raven vašega stresa

Ta zajema dolg, podaljšan pokrov motorja, kompaktno vrhnjo silhueto, širok kolotek s poudarjenimi okrovi koles in tipični zadnji del po vzoru modela GT z izrazito zaobljenim zadnjim delom. Podaljšane vstopne linije nad okni in vrata brez okvirja podarijo kupeju CLA nepogrešljiv športen in eleganten značaj. Sprednji del zaokrožuje območje, ki je pomaknjeno naprej kot nos morskega psa z dolgim, podaljšanim pokrovom motorja s poudarjeno izboklino powerdome. Ploščati žarometi z nizko spuščenim pokrovom motorja in diamantna maska hladilnika z zvezdo na sredini poudarjajo športni videz vozila. Dvodelne ozke zadnje luči in registrska tablica, ki je postavljena v odbijaču, poudarijo širok videz zadnjega dela vozila Mercedes-Benz CLA.

Pametna namestitev inteligentne tehnologije
Enako kot v razredu A, tudi tukaj oblika armaturne plošče definira unikatno strukturo notranjosti: oblikovalci so v celoti opustili obok nad kokpitom. Na ta način se glavni del armaturne plošče v obliki krila neprekinjeno razteza od enih sprednjih vrat do drugih. Širok prikazovalnik je popolnoma prostostoječ. Spodnji del je z optičnim kanalom ločen od glavnega dela kombiniranega inštrumenta in daje vtis, da lebdi pred kombiniranim inštrumentom. Opcijska ambientna osvetlitev dodatno poudarja ta učinek. Pri tem mu pomagajo prezračevalne šobe v videzu športne turbine.

Še zmogljivejši MBUX
Asistent za notranjost MBUX s prepoznavanjem gest poskrbi za dodatno mero inteligence v notranjosti. Z inovativno tehnologijo asistent MBUX zdaj potnikom pomaga, saj so različne komfortne funkcije in funkcije MBUX še enostavnejše in bolj intuitivne. Poleg tega je Mercedes-Benz izboljšal glasovno upravljanje z uporabo ključne besede »Hey Mercedes«. Zdaj namreč prepozna aktualne odgovore z vedno več področij.

Prepozna tudi raven stresa
Večpoložajni sedeži z masažno funkcijo in klimatizacijo so prvič opcijsko na voljo v razredu CLA. Krmiljenje udobja ENERGIZING povezuje različne sisteme za udobje v vozilu. Povsem nova so inteligentna priporočila storitve ENERGIZING COACH. Ta je zasnovana na inteligentnem algoritmu in priporoči program iz paketov ENERGIZING glede na okoliščine in posameznika. Če je povezana pametna ura Mercedes-Benz vivoactive®3 ali kakšna druga združljiva naprava Garmin®, potem osebne vrednosti, kot sta raven stresa ali kakovost spanca, povečajo natančnost priporočila.

Pogonski sklop: čisti, učinkoviti in zmogljivi 4-valjni motorji
Novo vozilo CLA poganjajo 4-valjni bencinski in dizelski motorji, ki so bili v celoti posodobljeni ob lansiranju kompaktne modelne serije. V primerjavi s prejšnjo generacijo jih odlikujejo znatno višja moč, izboljšana učinkovitost in nižje emisije. Cena vstopnega modela z bencinskim motorjem in šeststopenjskim ročnim menjalnikom se začne pri 30 tisočakih. 


Fotogalerija

Odlikuje ga čista, privlačna oblika, obenem pa pooseblja že znan Mercedesov slog. Odlikuje ga čista, privlačna oblika, obenem pa pooseblja že znan Mercedesov slog. Odlikuje ga čista, privlačna oblika, obenem pa pooseblja že znan Mercedesov slog. Odlikuje ga čista, privlačna oblika, obenem pa pooseblja že znan Mercedesov slog. Odlikuje ga čista, privlačna oblika, obenem pa pooseblja že znan Mercedesov slog. Odlikuje ga čista, privlačna oblika, obenem pa pooseblja že znan Mercedesov slog. Odlikuje ga čista, privlačna oblika, obenem pa pooseblja že znan Mercedesov slog. Odlikuje ga čista, privlačna oblika, obenem pa pooseblja že znan Mercedesov slog. Odlikuje ga čista, privlačna oblika, obenem pa pooseblja že znan Mercedesov slog. Odlikuje ga čista, privlačna oblika, obenem pa pooseblja že znan Mercedesov slog. Odlikuje ga čista, privlačna oblika, obenem pa pooseblja že znan Mercedesov slog. Odlikuje ga čista, privlačna oblika, obenem pa pooseblja že znan Mercedesov slog.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča