BMW X2 - novi član družine x premika meje

Matej Jurgele 25.10.2017
Mejni premik

Zgoraj navedena dejstva so zagotovo pisana na kožo skupini mlajših voznikov in tistim, ki želijo ostati mladi po srcu. Seveda sta tu aktiven življenjski slog in povezava z digitalnim svetom del »serijske opreme« posameznikov.  

Značaj je izrazitejši 

Lega vozila izžareva robusten profil, ki je značilen za vozilo BMW X in športno eleganco kupeja. Značilne lastnosti vključujejo maske kolotekov oglatega videza, izrazita zaključka izpušnih cevi in poudarjena bočna pragova. Za vse ljubitelje še dinamične vožnje pa še dobra novica - prvič bosta na voljo tudi izvedbi modela M Sport in M Sport X.

Pozornost pritegneta dve oblikovni značilnosti: trapezoidna rešetka ledvičke, ki je značilna za znamko BMW, tukaj prvič predstavljene na nov način. Medtem ko  nadaljnja značka BMW na C-stebričkih vzpostavlja vez z klasičnimi kupeji BMW, kot sta 2000 CS in 3.0 CSL, za katerim smo se ozirali v preteklosti.

Dinamika, ki prekipeva od moči in učinkovitosti. 

Ob prihodu na trg bodo na voljo tri različice motorjev: bencinski model xDrive20i s 141 kW/192 in dizelska modela xDrive20d s 140 kW/190 KM in xDrive25d s 170 kW/231 KM. Obe dizelski vozili sta standardno kombinirani z inteligentnim štirikolesnim pogonom xDrive in 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic, medtem ko je bencinski model opremljen s športnim 7-stopenjskim menjalnikom Steptronic z dvojno sklopko.

V prvi polovici leta 2018 bodo novi zasedbi vozil Sports Activity Coupe sledili nadaljnji privlačni modeli – v obliki trivaljnika X2 sDrive18i in štirivaljnik X2 xDrive20i, X2 sDrive18d ter X2 xDrive18d. Največja moč bencinskih modelov sega od 103 kW/140 KM v vozilu X2 sDrive18i (z ročnim menjalnikom ali s 7-stopenjskim menjalnikom Steptronic z dvojno sklopko do 141 kW/192 KM v vozilu X2 xDrive20i). Dizelski vozili X2 sDrive18d (z ročnim menjalnikom, z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic) in X2 xDrive18d imata največjo moč 110 kW/150 KM.

Športno podvozje vozila BMW X2 zelo natančno prenaša agilnost in dinamiko pogonskega sklopa BMW na cesto. Izvedbi M Sport in M Sport X sta standardno na voljo z M športnim podvozjem s tršimi nastavitvami vzmeti in blažilnikov ter nižjo višino vozila od tal. Ta možnost opreme je v dodatni ponudbi na voljo tudi za osnovno izvedbo BMW X2. Dodatno razpoložljiv dinamični nadzor blažilnikov (vključno s spuščeno lego podvozja za 10 mm) omogoča še natančnejše nastavitve podvozja.

Biti trendovski

Notranjost izvedb M Sport in M Sport X je opremljena z zapeljivo kombinacijo oblazinjenja iz blaga Micro Hexagon in alkantare v antracitni barvi s kontrastnim šivom za instrumentno ploščo in sredinsko konzolo. Kombinirani instrument in veliki zasloni podarjajo notranjosti dodatno mero razkošja. To nas pripelje tudi do možnosti opreme, kot sta BMW Connected in BMW ConnectedDrive Services, ki sta za vozilo BMW X2 na voljo v dodatni ponudbi. S seznama dodatne opreme pa se jima lahko doda še barvni BMW Head-Up projektor.

Vozilo BMW X2 nudi svojim kupcem tudi najsodobnejšo tehnologijo, ko gre za asistenčne sisteme. Mednjo spada asistent, ki pri zastoju razbremeni voznika v počasi premikajočem se prometu na obremenjenih avtocestah. Ta sistem je del dodatnega paketa Driving Assistant Plus, ki vključuje vrsto asistenčnih sistemov za voznika, ki delujejo s pomočjo kamere. Tudi dodatno razpoložljiv parkirni asistent je zasnovan za to, da naredi voznikom BMW X2 življenje lažje, saj samodejno prepozna primerna parkirna mesta in, po želji, avtomatsko manevrira vozilo na parkirišča, ki ležijo vzporedno s cesto.

Fotogalerija

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča