Zimski športniki prisegajo na Ford

Matej Jurgele 17.10.2018
Zimski športniki prisegajo na Ford

Smučarska zveza Slovenije in Ford, zadnja leta kot zlati sponzor, uspešno sodelujeta že 6 let, od leta 2012. V tem času so športniki, trenerji in pomočniki varno prevozili že preko 4 milijone km in v vseh teh letih zamenjali preko 270 vozil. Letos Fordova vozila skrbijo za celotno ekipo športnikov SZS, vključno z biatlonom. V uporabi imajo kar 66 vozil, največ od teh je Fordov Customov, ki velja za slovensko gospodarsko vozilo leta.

Direktor Smučarske zveze Slovenije, Franci Petek, je ob tem povedal: "Zelo smo ponosni in hvaležni, da imamo takega partnerja v segmentu prevoznih sredstev. Enostavno so kombiji in avtomobili za nas življenjskega pomena in tu smo veseli, da Ford vidi vrednost tega vložka v naše reprezentance. Vidijo, da so na trgu s to potezo naredili pomemben korak in jaz si le želim okrepiti to sodelovanje ter verjamem, da smo skupaj lahko samo še boljši."

Varni in udobni kilometri
Smučarska zveza Slovenije in Ford uspešno sodelujeta že od leta 2012. V sezoni 2015/2016 so naši zimski junaki s 36 vozili naredili kar 1,5 milijona km, predlani so s 47 avtomobili v sezoni prevozili osupljiva 2 milijona km, lani so uporabljali 61 vozil, od tega 44 kombijev, letos pa vsega 66 vozil. Vanje lahko naenkrat skupaj naložijo do 60 ton prtljage. Sicer pa so, kot tudi leto poprej, največ kilometrov, kar 800.000 znova prevozili alpski smučarji, ekipe smučarskih skokov in kombinacije pa so z voziliprepotovali impresivnih 760.000 km.

Boštjan Hribovšek, direktor prodaje in marketinga pri Summit motors Ljubljana, je ob predaji vozil zimskim junakom poudaril, da je Ford znamka za aktivne in zmagovalce, ki imajo to – tako kot njihova vozila – zapisano v svojem DNK. Tudi zasebno so pri Fordu eni največjih navijačev naših športnih junakov, zato je dolgoročno uspešno sodelovanje s Smučarsko zvezo Slovenije logična posledica. Med posamičnimi športniki pri Fordu, zlatem sponzorju Smučarske zveze Slovenije, za varno, dinamično in udobno vožnjo skrbijo tudi za Fordove ambasadorje: Ilko Štuhec, Boštjana Klineta, Ano Bucik, Ano Drev, Štefana Hadalina, Filipa Flisarja, Jurija Tepeša in Domna Prevca, mednje pa se letos uvrščata še Martin Čater in Žan Kranjec.

S prispevkom Forda bodo športniki in ekipe imeli dovolj vozil za varno, dinamično in udobno vožnjo na treninge in tekme. Tako se bodo lahko osredotočili na tisto, kar je zanje pomembno – svoje najboljše nastope in rezultate.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika