Zeliščna kuhinja - Dišavnice iz police v lonec

CITYLIFE 16.06.2017
Dišavnice iz police v lonec

Kot vsako živo bitje tudi rastline potrebujejo dovolj prostora za rast. Da bodo lahko razvila lep koreninski sistem, ki bo omogočal dobro rast, za gojenje zelišč uporabimo dovolj veliko in globoko posodo.

Za sajenje uporabimo Organsko zemljo Urban Jungle. Skupaj posadimo: timijan, origano, majaron, rožmarin, baziliko, šetraj, kodrastolistni peteršilj. Atraktivnost zasaditvi bodo dale dišavnice z barvitimi listi, kot so citronasti timijan z drobnimi belo zelenimi lističi, zlati origano v svetli rumeno zeleni barvi, temnolistna bazilika ali pisanolistni žajbelj.

V kolikor imamo prostor za več posod, skupaj posadimo rastline, ki se tematsko ujemajo. V prvo rastline za kuhanje, kot so peteršilj, origano, majaron, bazilika. V drugo rastline za čaje in osvežilne pijače: maroško ali mojito meto, meliso, limonsko verbeno, žajbelj. V tretjo pa rastline za žar: majaron, viseči rožmarin, timijan, listnati česen.

V času rasti jih lahko naberemo in sveža uporabimo kar sproti, za zimo pa jih posušimo, zamrznemo ali vložimo v sol ali olje.
urbanjungle.siklubgaia.com

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča