Zakaj je glamping turizem vedno bolj popularen?

CITYLIFE 16.04.2024
glamping avstralija

Glamping je sestavljen iz besed "glamorous" in "camping" in opisuje slog kampiranja, ki je veliko bolj udoben in razkošen. Namestitve običajno vključujejo predhodno postavljene šotore, lesene koče ali celo steklene kupole, ki omogočajo opazovanje zvezd. Te namestitve so opremljene s pravimi posteljami, kakovostno posteljnino, lastno kopalnico in včasih celo mini kuhinjo.

Zakaj izbrati glamping?

  • Udobje: Za razliko od tradicionalnega kampiranja, pri glampingu ni potrebno imeti lastne opreme. Postelje, kopalnica in druga oprema že na voljo.

  • Edinstvene lokacije: Glamping ponuja možnost bivanja na izjemnih lokacijah, kot so narodni parki, ob rekah ali na skritih lokacijah v gozdu, kjer običajno ni hotelov.

  • Povezovanje z naravo: Glamping omogoča globlje povezovanje z naravo, hkrati pa zmanjšuje stres, ki ga imamo zaradi priprav na klasično kampiranje.

  • Trajnost: Mnogi glamping objekti poudarjajo trajnostne prakse, kot so uporaba obnovljivih virov energije, recikliranje in omejevanje vpliva na okolje.

Kdo so glavni gosti glampinga?

Glamping privlači različne vrste gostov, od mladih parov, ki iščejo romantičen pobeg, do družin, ki želijo svojim otrokom ponuditi nekaj drugačnega. Prav tako je priljubljen med starejšimi, ki cenijo udobje in enostavnost, ter pustolovci, ki želijo nekaj več kot le običajno kampiranje.

Prihodnost glampinga

Glamping turizem nenehno raste. Vedno več ljudi išče načine, kako uživati v naravi brez kompromisov na področju udobja. To vodi do razvoja novih glamping lokacij po vsem svetu, s poudarkom na trajnosti in minimalnem vplivu na okolje. Tako postaja glamping ne le alternativa tradicionalnemu kampiranju, ampak pomemben del ponudbe v svetu turizma.

5 najbolj popularnih glamping lokacij na svetu

Aman-i-Khas, Indija - Ta luksuzni tabor se nahaja na obrobju Ranthambhore National Parka, znanega po svojih tigrih. Gosti lahko uživajo v elegantnih šotorih, ki so opremljeni z vsemi modernimi ugodnostmi in ponujajo vodene safarije v narodni park.glamping indijaWhitepod, Švica - Whitepod je edinstven glamping resort v švicarskih Alpah, ki ponuja kupolaste šotore z izjemnim razgledom na gore. Šotore ogrevajo peči na drva, gostom pa so na voljo različne aktivnosti, kot so pohodništvo, smučanje in sproščanje v spa centru.
glampingEcoCamp Patagonia, Čile - Ta ekološko usmerjen kamp se nahaja v srcu narodnega parka Torres del Paine. Gostje lahko bivajo v geodetskih kupolah, ki imitirajo obliko tradicionalnih domovanj nomadskih plemen in ponujajo spektakularen pogled na Patagonijske gore.
glamping čileClayoquot Wilderness Resort, Kanada - Nahaja se v neokrnjeni divjini Britanske Kolumbije, ta resort ponuja avanturistične dejavnosti, kot so konjeništvo, ribolov in opazovanje divjih živali. Bivanje v luksuznih šotorih z vključenimi obroki in spa tretmaji zagotavlja popolno razkošje v divjini.
glampingLongitude 131°, Avstralija - Ta edinstven kamp se nahaja v osrčju rdeče puščave v bližini Uluruja, svetega kraja staroselskega ljudstva Anangu. Luksuzni šotorski bivalniki nudijo izjemen razgled na ikonično formacijo Uluru, hkrati pa gostom omogočajo, da izkusijo kulturno dediščino avstralskega izvornega prebivalstva.glamping avstralija
Vsaka od teh lokacij ponuja edinstveno kombinacijo luksuza, udobja in neposrednega stika z naravo, kar naredi glamping privlačno alternativo tradicionalnemu kampiranju za tiste, ki iščejo nekaj posebnega

Izbor urednika